Angeltjes
24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin om nog eens te dansen ?

 

 

Een mooie romantische slow ?  Een tegeldans, gezongen door  een nieuwe crooner :

You don't know me

(en dat is nog juist ook)

Hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Raad van Europa en Zwitserland

 

 

De Raad van Europa toont een groot misprijzen tegenover de basisdemocratie, de wil van het volk, door unaniem de opheffing van het minarettenverbod in Zwitserland te eisen.  Naar verluidt zou dit, zoals een boerkaverbod, de moslims discrimineren.  Alsof het nog niet erg genoeg is hebben de vijf aanwezige Zwitsers in de Raad zich bij deze stemming aangesloten, waaronder zelfs een lid van de SVP ...  Eerst probeerden de Zwitsers de tekst van de resolutie nog te wijzigen, maar uiteindelijk gaven ze allemaal groen licht, zelfs André Bugnon (SVP/UDC) wiens partij  het anti-minarettenreferendum ondersteund had. 

De bouw van minaretten moet volgens het illustere gezelschap evenzeer mogelijk zijn als de bouw van kerktorens en vrouwen moeten zelf kunnen beslissen welk jurkje ze aantrekken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B heeft de eerste Europese milieuboete beet : proficiat !

 

Het federale land B heeft 3 gewesten en telt 4 ministers die verantwoordelijk zijn voor milieu. Als er ergens op de planeet een officiële milieubijeenkomst georganiseerd wordt, dan komt B aan alsof er een volksverhuizing plaatsvindt. Niettegenstaande die overvloed aan milieu-ministeries raken we niet in orde met de Europese regels.

België zal zich voor de tweede keer voor het EU-Hof van Justitie moeten verantwoorden omdat alle drie de gewesten in gebreke blijven op het vlak van waterzuivering. Dat heeft de Europese Commissie beslist.

 

Ons land zou drie keer een forfaitaire boete mogen verwachten van tussen de 3 en de 60 miljoen euro, ook al wordt alles meteen in orde gebracht, weet De Tijd.  Zes jaar geleden werd België om dezelfde reden ook al eens op de vingers getikt, maar het is de eerste keer dat ons land een boete krijgt voor het niet naleven van de Europese regels.

Volgens een richtlijn uit 1991 is het verplicht dat elk stedelijke gebied van minstens 10.000 inwoners een minimaal systeem heeft voor de opvang en zuivering van afvalwater. Vooral in Wallonië en Brussel is er sprake van achterstand.

Hierna het rijtje blaaskaken die hun job verwaarlozen en verantwoordelijk zijn voor de boete ie uit onze zakken komt.

Vlaanderen : Joke Schauvliege (CD&V)

België : Paul Magnette (PS)

Wallonie : Benoît Lütgen (CdH)

Brussels Gewest : Evelyne Huytebroek (Ecolo)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk : zou graag zichzelf opvolgen

 

 

(tekening : Manten)

Terwijl Thyssen maandag nog een agenda opstelde en werkgroepen plande, trof de uittredende premier zijn eigen voorbereiding. 'Hij zette parallelle circuits op om de regeringsonderhandelingen voor te bereiden', zegt een CD&V'er. 'Dat leidde tot spanningen.' Lees een aangename analyse over de CD&V bij Het Nieuwsblad (klikken)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jades nuchtere kijk op een detail uit de samenleving

 

Als Di Rupo een staatshervorming mede ondersteunt die ten minste tien jaar,  misschien zelfs dertig jaar stand houdt, zit Bartje onder dak.

Van een mooi akkoordje gesproken : dat is op dertig jaar de afbetaling van een huis met 5 slaapkamers in Berchem, of ... bij goed belgisch gedrag en dito renumeratie, reeds op tien jaar. Zoiets als een gratis inkomensverlies-verzekering, omwille van het beroepsrisico en als dank voor bewezen diensten als belgisch ambtenaar, vanaf de koopovereenkomst mét staatswaarborg.

Vervolgens mogelijk brugpensioen op 43 met afbetaald huisje en onbeperkte bijverdienste, en daarna volgt de titel van baron.  Uitbollend kan voor Bart eventueel nog een rol weggelegd worden, (ter vervanging van Marc Eyskens, die wegens mismeesterde mummificatie uit de omloop werd genomen) bij de vaste VRT-staffel.

Besluit: Belgie barst ! Eigen huis eerst : groot gelijk ! 

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwtjes uit de Prachtlanden

 

De verveling slaat toe in de harem : waar is mijnheer ?

Vier mannen en elf vrouwen zijn in Saoedi-Arabië veroordeeld tot celstraffen en het ondergaan van zweepslagen, omdat ze in elkaars gezelschap verkeerden. Alleen familieleden mogen dat in het islamitische land.

De groep werd vorige maand in de noordelijke stad Ha'il op heterdaad door politieagenten betrapt tijdens een feestje. De mannen, tussen de 30 en 40 jaar oud, en drie vrouwen, allen onder de 30, krijgen een onbekend aantal zweepslagen en één tot twee jaar gevangenisstraf. De vierde vrouw is minderjarig. Zij hoeft daarom niet de gevangenis in, meldt persbureau AP. 80 zweepslagen is haar straf.

*****

Een Saoedische rechtbank heeft een jonge man veroordeeld tot negentig zweepslagen en vier maanden cel, omdat hij in een winkelcentrum een vrouw had gekust en geknuffeld. Dat meldt persbureau AFP vandaag.

In het moslimland mogen mannen en vrouwen die geen familie zijn of ongetrouwd zijn geen contact met elkaar hebben, iets waar de religieuze politie streng op toeziet. Het koppel werd geboeid afgevoerd nadat agenten ze met beveiligingscamera's op heterdaad hadden betrapt.

De rug van de twintiger zal er binnenkort uitzien zoals op de foto. Of zijn vriendin hetzelfde lot ondergaat is onbekend. Zij wordt nog veroordeeld.

*****

In Maleisië zijn zweepslagen uitgedeeld aan drie vrouwen omdat ze seks hadden gehad buiten het huwelijk. Het zijn de eerste vrouwen die zo'n straf krijgen onder de islamitische wet in het Aziatische land. Dat meldt de BBC.

 

De straffen zijn op 9 februari uitgevoerd in een gevangenis buiten de hoofdstad Kuala Lumpur, aldus minister van Binnenlandse Zaken Hishammuddin Hussein vandaag. De vrouwen kregen elk zes zweepslagen. Een van de vrouwen is inmiddels op vrije voeten.

Volgens waarnemers worden islamitische straffen bij vrouwen op een lichte manier uitgevoerd en is de straf vooral symbolisch bedoeld. Volgens de vrouwen deden de zweepslagen wel degelijk pijn, al raakten ze volgens de minister niet gewond. Hij stelde dat de straf mensen die van het rechte pad zijn geraakt de kans geeft een beter leven op te bouwen.

*****

Een Saudiër die vorig jaar op de televisie vrijuit vertelde over zijn seksleven, is in hoger beroep tot vijf jaar cel en duizend zweepslagen veroordeeld.

De beroepsrechters bevestigden een uitspraak die vorig jaar in eerste aanleg is gedaan.

De 32-jarige Mazen Abdul-Jawad praatte in juli in een talkshow openlijk over het oppikken van vrouwen en toonde allerlei seksspeeltjes. De gescheiden vader van vier kinderen vertelde verder op zijn veertiende door zijn buurvrouw te zijn ontmaagd.

Nooit eerder sprak een Saudische man op televisie zo openlijk over zijn liefdesleven. Het programma leidde tot grote ophef in het conservatieve koninkrijk. 

 http://www.spitsnieuws.nl/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Haag serveert halalvlees tijdens gemeente -barbecue

 

 

De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad is tegen het serveren van halal vlees op een barbecue van de gemeenteraad op 25 juni. De partij noemt halal slachten dierenmishandeling en een uiting van de islamitische ideologie, die haaks staat op de de Nederlandse waarden en normen.

De fractie vraagt het college dan ook om halal vlees te weren uit het Stadhuis en ook bij evenementen die door de gemeente worden georganiseerd. Dat meldt de site van Omroep West.

Bron : Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA aangevallen door eigen fractie in het Euro-parlement
Klik op de afbeelding om de link te volgen

En nu even lachen. Daniel Cohn-Bendit alias Rooie Danny, fractievoorzitter van de groenen in het Europees Parlement, veroordeelde het verkiezingssucces van de N-VA en de PS als "identitair en conservatief". Je zou bijna denken: was het maar waar.

De kindervriend oordeelde ook dat de verkiezingsresultaten het Belgische EU-voorzitterschap, dat op 1 juli begint, op de achtergrond zou kunnen plaatsen. Allemaal niet goed, dus.

Een PS-parlementslid wees Cohn-Bendit er terecht op dat de N-VA deel uitmaakt van zijn eigen fractie. De vraag stelt zich nu of Cohn-Bendit dat (niet) wist. Kent hij Frieda Brepoels niet? Of dacht hij dat progressieve Frieda een verkozene van ’Groen’ is ?

Philip Claeys, Europarlementslid

http://www.philipclaeys.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkennis ? Schouppe ? De man heeft géén kennis !

 

Eerst KBC-aandelen, nu Dexia-aandelen ... het loopt de spuigaten uit.  Schouppe heeft enkel een spaarvarken en tijdens de bankencrisis heeft hij dat in een kluis verborgen. Die man is zo onschuldig als een tjeef maar onschuldig kan zijn. Wij zullen u zeggen wat het is : vuige achterklap van de flamingantenvleugel in de partij.

In het gerechtelijk onderzoek naar mogelijk misbruik van voorkennis door ontslagnemend staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) is ook sprake van verdachte transacties met Dexia-aandelen. Tot dusver raakte enkel bekend dat het gerecht een verdachte verkoop van KBC Ancora-aandelen onder de loep nam in de zaak-Schouppe. Maar Schouppe zou tijdens de bankencrisis ook op een verdacht tijdstip zijn persoonlijke Dexia-aandelen van de hand hebben gedaan. Mogelijk beschikte hij op dat moment, als lid van de federale regering, over bevoorrechte informatie over de toekomst van Dexia.
 
"Schouppe blijft erbij dat hij zichzelf niets te verwijten heeft." Dat zegt zijn woordvoerder in een reactie op het bericht over het gerechtelijk onderzoek naar mogelijk misbruik van voorkennis door Schouppe. Hij wijst erop dat de staatssecretaris steeds zijn volledige medewerking aan het onderzoek heeft verleend en dat hij heel gerust is in de afloop. Schouppe wacht nu de volgende stappen af, luidt het.
 
Volgens De Tijd is het onderzoek naar de beurshandel van Schouppe afgerond en zal de onderzoeksrechter nog deze maand beslissen of hij de ontslagnemende staatssecretaris voor Mobiliteit in verdenking stelt of niet. Etienne is er gerust in, hij kent de onderzoeksrechter persoonlijk.

Bron : de Morgen


23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit Marianne Thyssen

 

 

Hetgeen te verwachten viel, is gebeurd : de Deftige Dame heeft ontslag genomen. Hoe vaker en hoe luider er gezegd werd bij de tjeven, dat niemand het ontslag van de voorzitster eist, hoe vlugger haar kopje zou rollen.   Thyssen is een vrouw die nooit voeling heeft gehad met "de menschen", zij is een product van de politiek-christelijke structuren, een geschikte dienares van het regime. Haar opvolging ? Wat kan het ons schelen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deiningen op het Brugse Minnewater

 

 

 
 
Het Minnewater tussen beiden is veel te diep

 

Doenja Van Belleghem, woordvoerster van het bisdom Brugge, beschuldigt in een lezersbrief in Humo CD&V-senator Pol Van Den Driessche van seksueel misbruik.

Aanleiding is het artikel 'Roger Vangheluwe: een portret door intimi' in Humo twee weken geleden, waarin een Brugse senator (Pol Van Den Driessche) Vangheluwe "een slecht mens" noemt.

"Hij doet er echt beter het zwijgen toe", schrijft Doenja Van Belleghem in haar lezersbrief. "Want als iemand heel goed weet dat seksueel misbruik zich niet beperkt tot de kerk, dan is hij het wel. En als iemand het hoofd moet buigen en schuld bekennen, dan is hij het wel. Ik beticht hem zeker niet van pedofilie, wel van seksueel misbruik."

Van Den Driessche is niet onder in de indruk. "Ik geef geen commentaar. Aan de basis van haar brief ligt een incident in de volwassen privésfeer. Maar ik ben zeker geen pedofiel."

Tot zover de roddelpers. Nu wij :

Pol Van Den Driessche heeft nooit onder stoelen of banken gestoken, dat hij een vrouwengek is. Toen hij nog bij VTM werkte, verklaarde hij openlijk in een interview dat seksueel stoeien met vrouwen een van zijngeliefkoosde bezigheden was.  Of je dat nu per se openbaar moet maken, is een andere zaak. Van den Driessche, in de omgang best een aardige en intelligente vent, zal een kruis mogen maken over zijn politieke carrière bij de CD&V in West-Vlaanderen, voor zover dat al niet het geval was voor deze verkiezingen. Pol heeft nooit thuisgehoord in de partij van de Deftige Dame met zijn exorbitante levenswijze en zijn VU-verleden.

Bron : vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus (en daarbuiten) : Anderlecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,
Vandaag las ik op
www.de.redactie.be  een veronstrustend bericht dat plotsklaps na korte tijd verdwenen was. Het ging hem over de financiêle situatie van Anderlecht waar een cvp-mandataris (de naam is me ontsnapt) verklaarde dat de gemeente bijna bankroet is en dat ze best dringend onder curatele zou geplaatst worden. Hij beweerde dat Anderlecht binnen afzienbare tijd niet meer aan deftige dienstverlening zou kunnen doen wegens ... no poen.

Of dit een kwakkel van woestijnvis is,  weet ik niet maar blijkbaar was er wel reden om dit berichtvlug te wissen. Het zou echter niet verwonderlijk zijn moest de vork zo aan de steel zitten, want de inkomsten van de gemeente zijn aan de magere kant. Het grootste deel van de bevolking aldaar is ingevoerd kiesvee voor de rode garde en er zijn nogal wat klaplopers bij  die gretig aan de OCMW-tafel aanschuiven. Denken we maar al aan de wijk Kuregem waar de profeetfans en de criminelen de dienst uitmaken en die geen halve eurocent aan de gemeente opbrengen. Als men deze lijn doortrekt dat is het zonneklaar waarom Brussel altijd maar meer geld vraagt. Nog volgens de klokkenluider zou het tekort in 2011 al oplopen tot 15 miljoen euri, wat voor de gemeente falikant en ondragelijk is.
Dat Brussel een gevaarlijke, armoedige en stinkende mesthoop is geworden mag in deze volledig op het conto van de linkse garde geschreven worden. Ze mogen er verdorie fier op zijn !

Mvg - Senior

Weledele en scherpzinnige Heer Senior,

U heeft juist gezien en gelezen. Wij vonden in Brussel Nieuws bevestiging van uw bericht, dat we hierna integraal overnemen. De CVP-er is Walter Vandenbossche

Vandenbossche: ‘Gemeente Anderlecht failliet in 2014’Anderlecht - Walter Vandenbossche (CD&V) stelt dat de gemeente Anderlecht bij ongewijzigd beleid een tekort van 12,5 miljoen euro tegemoet gaat in 2014. Hij baseert zich op het voorgelegde financiële plan en wil Anderlecht onder curatele.

Vandenbossche: “Uit het voorgelegde financiële plan blijkt dat het deficit de komende jaren zal oplopen tot bijna tien miljoen euro. Bovendien heeft de gemeente Anderlecht te kampen met vijf miljoen euro aan oninvorderbare bedragen, waarvan slechts de helft verwerkt is in het plan. Er blijft dus nog tweeënhalf mijoen over. Samen met die tien mijoen euro komt dat neer op een tekort van twaalfenhalf miljoen euro.”

Er is volgens Vandenbossche een draconisch saneringsplan nodig dat er niet komt omdat de MR en de PS elkaar blokkeren in de gemeenteraad en geen enkele moeite doen om het tekort terug te brengen. “Over twee jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen, en ze laten de problemen liggen voor dan.”

Kosten voor personeel en veiligheid
Vandenbossche wijt het tekort onder andere aan het relatief hoge aandeel personeelskosten in Anderlecht (78  procent tegenover 57 procent gemiddeld in andere gemeenten), aan de uitgaven aan het Anderlechtse onderwijsnet, aan de kosten voor het veiligheidsdossier en aan de sociologische samenstelling van Anderlecht die maakt dat de gemeente niet aantrekkelijk is voor bedrijven.

En hoe zou het tekort volgens hem kleiner kunnen worden? Vandenbossche: “Anderlecht moet de onderwijsuitgaven afstoten naar de gemeenschappen, en de gemeente weer aantrekkelijk maken voor mensen met een gemiddeld inkomen. Dat betekent dat er minder sociale woningen bijgebouwd moeten worden, en meer woningen voor mensen met een hoger inkomen.”

Omdat de gemeenteraad geen saneringsmaatregelen gepland heeft, vraagt Vandenbossche om een technische cel die het financiële beleid van Anderlecht onder handen neemt.

De schepen van Financiën van Anderlecht was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

http://www.brusselnieuws.be/artikels/economie/walter-vandenbossche-2018gemeente-anderlecht-failliet-in-20142019


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu iets compleet anders ... Danst u ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen in Suid-Afrika doelwit bij schakingen

 

Het is niet de eerste keer dat Suid-Afrikaanse kinderen (of moet het blanke Afrikaanse kinderen zijn ?) geschaakt worden.  Alsof de ellende en discriminatie die de blanken ondergaan nog niet volstaat, wordt er nu ook jacht gemaakt op de kleintjes.  De politiek-correcte linkse kerk zal beweren, dat het een normale reactie is na de apartheid.

@ censorbugbear-reports


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever is de gevangene van zijn verkiezingsoverwinning

 

Wij hebben ons gedurende de laatste week ver van commentaren gehouden over de binnenlandse politieke ontwikkelingen na de vreemde verkiezingen.  Speculeren over wensdromen en het eigen gelijk, dat we niet gekregen hebben van de kiezers,  heeft weinig zin. Wat overblijft is het observeren van de kleine pasjes die de politieke wereld zet na de grote overwinning van de NVA, die evenzeer een grote nederlaag voor de CD&V betekent. Aan dat laatste wordt voorlopig te weinig belang gehecht.

Intussen dijt de euforie rond de persoon van De Wever verder uit, tot in Waals-Brusselse kringen toe. De liberale senaatsvoorzitter Armand De Decker verlaat gecharmeerd de gesprekstafel met Bart en verklaart aan de verzamelde pers, dat zijn kartelcompagnon, de FDF-er Maingain, kan keffen zoveel hij wil, De Decker wil best met de sympathieke NVA-voorzitter onderhandelen. De snobistische en zelfvoldane belg door dik en dun wijst op zijn 30-jarige politieke ervaring, hij weet hoe kneedbaar mensen zijn. 

De PS-madonna Laurette Onkelinx heeft voordien al haar stekels ingetrokken tegen de baarlijke duivel De Wever, want hij effent het pad voor de eerste socialistische Waalse premier na Edmond Leburton, 36 jaar geleden. De Waalse evenknie van Kris Peeters, Rudy Demotte neemt zijn politieke bocht voorzichtiger maar wijst zeker De Wever niet af.

Wij spreken altijd over de voorzitter en zelden over de NVA, want tot hiertoe draait alles nog steeds om één persoon en niet om de partij of het programma. Als er al eens een NVA-er alleen op uitgezonden wordt, zoals Danny Pieters overkwam, dan komt die zwaar gehavend terug naar de partijkazerne gehinkt, mismeesterd door Frank Vandenbroucke en de linkse pasionaria Phara.

De media gaan nog steeds plat voor de grappige woordspelingen en de eenzame tocht van een intelligent man naar de top van de belgische politiek : het regime ademt opgelucht en zet al zijn zeilen bij in het ondersteunen van de redelijke en aanspreekbare zelfverklaarde Vlaams-nationalist die met een doortrapte Waalse socialist het land B zal redden en overeind houden.

Geen revolutie maar evolutie luidt de boodschap. Heeft er ooit iemand over Revolutie gesproken ?  Jazeker : Bart de Wever zelf, een Copernicaanse Revolutie, maar die is van lange adem. Of hoe het goochelen met woorden de openbare opinie misleidt. Dat zeggen wij hier al jaren : de verbale krachtpatserijen van De Wever hebben op ons nooit indruk gemaakt. Zoals het mysterieuze stilzwijgen waarin hij zich nu hult, ons evenmin overtuigt van zijn  groot staatsmansschap : het is de evidentie zelf dat een informateur discreet te werk gaat. In 2007 maakte Didier Reynders van zijn informatie-opdracht een show. Het resultaat was navenant : formateur Leterme overhandigde 87 pagina's saaie lectuur aan de onderhandelaars en de kwek-vergaderingen op Hertoginnedal werden met openliggende mobieltjes gevolgd door de pers.

De enige manier waarop wij de NVA voorlopig kunnen beoordelen, is door haar politieke deelname aan de Vlaamse regering.  Daar kunnen we kort over zijn.  Dat de Vlaamse financiën beheerd worden door de liberaal Van Mechelen of de NVA-er Muyters maakt geen enkel verschil. Van Mechelen zou misschien de diplomatieke elegantie bezitten om niet te verklaren dat "de kennis van het Nederlands" geen vereiste is om te komen werken in Vlaanderen. Voor de rest is de Vlaamse Regering nog steeds een subsidie-uitdelende vereniging met veel vast beleid dat nauwelijks ruimte biedt voor nieuwe initiatieven. Over de stoere belangenconflicten die door Bart in deze legislatuur zouden ingeroepen worden, wordt in alle talen gezwegen.

We hebben dezelfde vaststellingen gemaakt toen Bourgeois media-minister was die wekelijke openbaar geschoffeerd werd door de clown Tony Mary, grote baas van de VRT. Heeft Bourgeois op enige manier een poging aangewend om de VRT te depolitiseren of de Nieuwsdienst aan te porren tot objectiviteit ?  De handige jongens van de VRT hebben Bourgeois ooit in een radiostudio gestopt met Laura Lynn en daar mocht hij gedurende een uur  plaatjes draaien met de Koningin van de Vlaamse Schlagers.  Dat was de Vlaams-nationale inbreng gedurende bijna 4 jaar mediabeleid van de NVA. En ja, de tekorten van de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep werden al dan niet stilzwijgend elke keer bijgepast. Een mooi palmares, voorwaar.

De Wever moet belgië bij mekaar houden. Dat is wat men van hem verwacht. Hij is de gevangene van zijn verkiezingsoverwinning.

De partij is vertrokken met de zelfstandigheid van Vlaanderen als eerste prioriteit, heeft dit in haar verkiezingsprogramma toegedekt met een vaag confederalisme  en is nu druk in de weer met een opgelapt federalisme voor te stellen als de bevrijding van Vlaanderen. De solidariteit wordt gehandhaafd, zolang ze maar transparant is.  Zeker als de gegevens en statistieken overhandigd zullen worden door partijleden van de PS, kunnen we er zeker van zijn dat dit betrouwbare cijfers zijn : de PS uw garantie op transparantie. Solidariteit in het land B is een mistwoord voor het volhouden van jaarlijkse overdrachten van Vlaamse belasting- en taksgelden naar Wallonië, waarvoor niets in ruil komt. Solidariteit is duur cadeaugeld.

Over de communautaire kwesties willen wij het verder niet hebben, maar wij vrezen het ergste en hebben geen enkel vertrouwen in de NVA : het bochtenwerk dat tot hiertoe afgelegd werd, geeft geen enkele blijk van standvastigheid.

In de harde realiteit die aanbreekt, zal de onervaren NVA met 27 kamerleden in gesloten falanx optreden met 26 perfiede Waalse kamerleden. Beide zijden aangevuld met hulptroepen.

De PS neemt al tientallen jaren deel aan het federaal, Waals en Brussels beleid met alle nodige steunpunten in de respectieve administraties.  Daarnaast staan de kersverse Vlaamse fractieleden, van wie de besten zullen overstappen naar de regeringsbanken. Alle ministerjobs kunnen niet opgevuld worden door extra-parlementairen, zoals De Wever deed met  het grote succesnummer Muyters in de Vlaamse regering.

De NVA beweegt zich voort op het élan van het succes van haar voorzitter. De eerlijkheid dwingt ons om te zeggen, dat hij zich flink houdt in het oog van de mediastorm.  De Wever wordt omringd door zijn schare getrouwen, zoals we konden vernemen, hoofdzakelijk medestudenten geschiedenis met een goede Vlaamse refleks, die plots de opdringerige vriendschap en schouderklopjes van la Belgique à papa moeten trotseren. 

Het is nieuw voor iedereen. Het belgische regime heeft in het verleden al eens (zij het op bescheidener schaal) Vlaams-nationalisten ingepakt.  Of dit ook nu weer zal slagen, zullen we merken over enkele maanden.

Het is goed dat er op de reservebank een ploeg klaarzit met een volledig programma over de splitsing van belgië, want al de rest is prutswerk. Ook als het het ons aangesmeerd wordt door de koning van de Vogelenmarkt als een volmaakt kunstwerk.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensworst met rode wijn : symbolen van de weerstand tegen de islamisering

 

Op 18 jni laatstleden greep op de Champs Elysées vlak bij de Arc de Triomphe een manifestatie plaats van de Franse Identitairen die met varkensworst en een glaasje rode wijn de toespraak van de Gaulle in 1940 herdachten, weermede hij opriep tot Weerstand tegen de Duitse bezetter. Ditmaal moeten de Fransen zich verweren tegen de oprukkende islamisering. Na het zingen van de Marseillaise (nog steeds een van de meest begeesterende nationale hymnes) werden koren aangeheven met "tout est bon dans le cochon" (alles van het varken is lekker) of "Français, réveille toi, tu es ici chez toi" (Fransman, word wakker, je bent hier in je eigen land).

Die dag greep op het WK in Suid-Afrika de match Algerije-Engeland plaats. De BBC-verslaggever verwonderde er zich over dat de Frans-Algerijnse nakomelingen van de 2de en de 3de generatie zich nog steeds als Algerijnen manifesteren, in plaats van als Fransen. Tussen haakjes, die BBC-man zou beter rondkijken in eigen land, hoe de allochtonen daar de Britse nationaliteit en beschaving beschimpen en hun eigen miserielanden als het Paradijs voorstellen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als Israël ten onder gaat ...

 

Als Israël ten onder gaat, gaan we allemaal ten onder

De woede over Gaza is een afleidingsmanoevre. We mogen niet vergeten dat Israël de beste bondgenoot is van het Westen in een turbulente regio.


door José María Aznar

Al weer veel te lang nu is het in Europa niet "populair" geweest om voor Israël op te komen. In de nasleep van het recente incident in de Middellandse Zee aan boord van een schip vol anti-Israëlische activisten, is het lastig een nog impopulairdere kwestie voor de geest te halen om de schouders onder te zetten.

In een ideale wereld zou de aanval door Israëlische commando's op de Mavi Marmara niet geresulteerd hebben in negen doden en een aantal gewonden. In een ideale wereld, zouden de soldaten vredig aan boord van het schip zijn verwelkomd. In een ideale wereld zou geen enkele staat, laat staan een staat die tot voor kort bondgenoot van Israël was, zoals Turkije, een flottielje hebben gesponsord of georganiseerd dat als enig doel had om Israël in een onmogelijk parket te brengen: het te dwingen om de keuze te maken tussen het opgeven van haar veiligheidsbeleid en de zeeblokkade, of het risico te lopen de toorn van de wereld over zich af te roepen.

Lees verder : druk op onderstaande banner




22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dans les rues de Paris, was een leuk Frans liedje ...

 

 

Dans les rues de Paris, vandaag, op de tonen van "Je cherche après Titine ..."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland geeft weer eens het voorbeeld

 

Uit solidariteit met de ontvoerde Israëlische soldaat Gilat Shalit zullen minstens twee Züricher kathedralen de verlichting ’s nachts doven.  Woensdag om 23 uur worden de constant verlichte kerken in het donker gehuld.  De Joodse gemeenschap in Zwitserland is de initiatiefnemer : de Grossmünster (foto) en de Fraumünster in Zürich werken hieraan mee.  Men wacht nog op antwoord van de Peterskirche, de oudste kerk van Zürich met het grootste uurwerkcijferblad van Europa.

Samen met de Joodse gemeenschap willen de Züricher kerken de regering en de publieke opinie eraan herinneren dat de jonge Israëlier al vier jaar in Hamas-gevangenschap zit.  Shalit werd gevangen genomen toen hij de Israëlische grens met Gaza bewaakte.

De familie start nu een actie om het land aan het bestaan van de gevangen jonge man te herinneren. Ze verspreiden een affiche, zoals voor een vermiste persoon, maar in plaats van “vermist” staat er “gevangen”:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3908296,00.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misplaatst charmeoffensief

 


Volgende week gaan onze keuning, zijn madam en Nonkel Kruk naar Congo om Jozef Kabilla een poot te geven naar aanleiding van de verjaardag van 50 jaar Congolese miserie. Op zich geen vermeldenswaardig nieuws, aangezien het trio toch van plan is terug te keren naar het land B. 

In de marge van dit bericht, is het wel zéér opvallend hoe Big Lou(den dikke van Jodoigne, vroeger Geldenaken) een opmerkelijke uitspraak doet i.v.m. de rol van Leopold II, toen Congo in handen van België kwam. Volgens Louis Michel is heel die hetze tegen het bewind aldaar tijdens Leopold II één grote leugen ! Meer nog ... dankzij de toenmalige koning, konden de zwarten kennis maken met de weldaden van de Westerse beschaving in wording. Van wandaden in èn leegroven van de kolonie was geen sprake. Zelfs Leopold II is er niet rijker van geworden.

Dat er al eens links en rechts een klets tegen een zwart aangezicht gegeven werd, is volgens Michel misschien mogelijk geweest,maar dat gebeurde hier ook. Dankzij Leopold II kregen de negertjes spoorwegen, scholen en ziekenhuizen. Kortom Leopold II was in feite een heilige en een weldoener.

Kijk, het is geweten dat MR-kinkel Louis Michel  en zijn zeuneke hevige fans zijn van Congo en zijn huidige èn gewezen leider(s), en dit om allerlei redenen, waarvan financiële de belangrijkste zijn. Maar dat ge daarvoor enkele dagen voor het snoepreisje van het koninklijk duo met een gebuisde premier, zulke baarlijke nonsens de wereld instuurt,  getuigt van een diepe minachtig voor de Congolese bevolking wier voorouders de "verschrikkingen" van het bewind ten tijde van LeopoldII hebben meegemaakt.

Documenten en getuigenverslagen uit die tijd spreken boekdelen en laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Het charmeoffensief dat Louis Michel nu voert ten gunste van Leopold II is een mooi staaltje van platte perversie. Foei !

Senior

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!