Angeltjes
04-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvolgers voor Bush





Reeds in 2005 toen deze foto genomen werd, stond het vast dat geen van deze beide heren president van de VS zou worden in 2008 : vooraan  de republikein Mike Huckabee, achterin glimlachend de democraat Bill Clinton, die zijn beurt achter de rug heeft.  Ook al heeft Huckabee in Iowa de palm gewonnen.  De keuze blijft tussen Hillary en Obama : u zegt het maar.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling voor de domme reizigers



"Eén, twe, drie, een, twee, drie." 

"Ahum Ahum, cchhrrreu."

Het is klaar, denk ik, de micro marcheert.

"Halleu, Halleu,

Vandaag zullen er treinen rijden op het belgische spoorwegennet. U moet maar goed uitkijken en wachten.  Wij weten niet waar al die treinen heenrijden, dat is een zaak van de machinisten.  Die zijn aangesloten bij de bond van de OVS en daar praten wij niet mee.  Spoorkaarten en abonnementen kan u steeds kopen bij ons toegewijde personeel : u mag zelf bepalen hoeveel u ongeveer wil betalen, want er zijn zovele tarieven, dat ons wakkere personeel er gestresseerd van wordt. Einde van de mededeling."

- Kom Louis, het is genoeg geweest voor vandaag.  Hoe zet ge die microfoon uit ?

De Vriend van de Bond voor Fijne Treinreizen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vikings komen terug


Op onze favoriete televisiezender, de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep, afgekort de 0000, wordt vanavond een documentaire vertoond, die wij u warm aanbevelen, "Nieuwe IJstijd".  Afdeling Canvas is de gelukkig geïnspireerde aankoper van deze Frans-Griekse tragedie.  Na de boeiende reeksen over Hitler, zijn honden, zijn reuma, zijn wijven, zijn pruik, zijn piepadem, stort de zender zich op het klimaat om, de schuldige kapitalistische, rechtse, egocentrische Menslappen (wij dus) die hiervoor verantwoordelijk zijn aan het kruis te nagelen.

Een tipje van de sluier kunnen wij lichten, want Mohamed is naar de groentenmarkt en Rachida laat zich dan wel eens gaan, het wufte wijfje.  Het zit zo met die ijstijd. De golfstroom, die ontdekt is door Armand Pien die er nooit kon over zwijgen, evenmin als over de palmbomen aan de Ierse kust, komt over enkele jaren tot stilstand als gevolg van de opwarming van het zeewater. Het water is warm genoeg, de golfstroom gaat op pensioen.  Mààrrr de matigende invloed in Noord-Europa verdwijnt en daar vriezen de stenen uit de grond, barkoud wordt het en dat alles zorgt, luidens de persmap voor "watertekort, voedselproblemen en een grote migratiegolf vanuit Scandinavië en de rest van Noord-Europa." Alstublieft, de weireld zal getuige zijn van de botsing tussen de Vikings en de moslims in het afkoelende Europa.  Op wie zet u in ?

Als er in de toekomst een of ander crimineel akkefietje plaatsgrijpt, kan u niet meer spottend beweren : "Het zullen Zweden geweest zijn, de daders", want dan beledigt u die volksgroep.  Zeg van meetaf aan : "Ik ben verantwoordelijk, ik ben schuldig.  Voor alles".
 

Op wandel in Oslo

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrestatie + levendige discussie



Op een autoweg in Nederland greep gisteren de arrestatie plaats van enkele verdachten.  Gewone hangjongeren of hangouderen, dat weten we niet, alleszins geen blonde Zweden.

Toevallig is  een radioploeg getuige van dit ongebruikelijke oponthoud op de weg en een van de reporters heeft een mobiel waarmee je kan filmen.  U hoort een stuk levendige discussie en ziet inmiddels gescharrel.  Mondigheid, daar komt het op aan :


Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist in Toerkije ?



Al de Toerken zitten bijna in Europa, vandaar dat wij in 2008 nog niet naar de Bosphorus gegaan zijn.

Zijn ze nog oorlog aan het voeren ?  Misschien hebben ze wel verloren en heet het land inmiddels Nieuw-Koerdistan met een andere vlag, een die minder pijn doet aan de ogen, want wij hebben wel enigszins koeienogen, vandaar die verdwaasde uitdrukking.

Maar neen, alles loopt nog gewoon door zoals de Toerkse gazet ons leert.  Beetje vechten, beetje keelsnijden, beetje ruziemaken, kortom het leven zoals het is.  Maar die Koerden schijnen het wel te menen :

Vehicles burn after an explosion in Diyarbakir, south eastern Turkey, Thursday, Jan. 3, 2008. A car bomb exploded in the Kurdish-dominated southeastern city of Diyarbakir on Thursday, wounding at least 20 people, including some military personnel, news reports said.

Als u met het pijltje over de foto drentelt, verschijnt een tekst met uitleg.  Dit is een terroristen-aanval in Oost-Toerkije waarbij 5 doden vielen en 68 gewonden.  De verantwoordelijken zouden PKK-ers zijn.  Gelukkig behoort Toerkije niet tot de EU, anders moesten we solidair zijn en misschien mee op jacht in de koude bergen.  Onder het commando van  onze nieuwe minister van Oorlog, Pieter de Rem, de burgemeester van Aalter en moreel ondersteund door Napoleon, de burgemeester van Berlare.

Als burgemeesters makkelijk minister worden, scheelt er iets met de democratie, maar niemand trekt zich dat aan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit mijn geboortejaar



MEGAFOON


In Brussel worden de verkeersagenten uitgerust met een megafoon, om zich tot de massa te kunnen richten.  Verkeersagenten drogen een witte helm/kepie, de gewone agenten hadden een zwart hoofddeksel. De megafoon is vlug verdwenen uit het straatbeeld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schiet lekker op met het verval !



Wij komen in het stadium van onze beschaving dat openbare ordehandhavers niet meer beseffen, dat zij een voorbeeldfunctie bezetten in de gemeenschap. 

Een politie-agent moet geen brave Hendrik zijn, en als hij een stap in de wereld zet na zijn diensturen (liefst zonder zijn flodderuniform) dan is die mens vrij om zich te ontspannen zoals hij het plezierig vindt.  We zijn klaarblijkelijk zo ver, dat er heel wat jongeren politie-agent worden van acht uur tot zeventien uur en daarbuiten van oordeel zijn dat ze het beest kunnen uithangen.  Ruw gedrag, dronken over straat laveren, drugs gebruiken in het openbaar, na het werk moet dat allemaal kunnen. Alleen wordt makkelijkheidshalve over het hoofd gezien dat een politie-agent geen doorsnee-ambtenaar is.

De overheid die de zo even genoemde gebruiken (zuipen, slikken, spuiten) in de hand heeft gewerkt en meer dan oogluikend toelaat, meent te moeten ingrijpen en legt een gedragscode op aan haar ordehandhavers.  De overheid zal vertellen hoe die mensen zich moeten gedragen.  Wat kan,  wat kan niet.  De volgende stap is vanzelfsprekend (over een niet zo lange tijd) dat de overheid aan ons allemaal gaat opleggen hoe wij ons moeten gedragen.  We hebben al geruime tijd een gedachtepolitie die de burgers controleert of zij geen woord verkeerd uitspreken of schrijven over muzelmannen of vreemdelingen. Binnenkort volgen andere gedragsregels om ons te vormen tot de perfecte nuttige idioten van de vervallen beschaving die nu een dictatuur is.

Het onderwijs staat momenteel op een ergerlijk laag niveau omdat het tot in de kelder genivelleerd wordt zodat de vreemden zouden kunnen volgen.  Die hebben trouwens lak aan ons onderwijs. Ze willen eigen scholen, met gegarandeerde fijne islam-omgangsvormen, de geschiedenis en biologie uit de koran en wijven dienen voor in de keuken of in bed.  

Op school waar een groot stuk van het sociale verkeer automatisch zou moeten aangeleerd worden, valt er alleen treurnis te rapen op dat gebied.  Ouders die zelf geen briljante opvoeding hebben gekregen,wat kunnen die doorgeven  aan hun kinderen ? 

Zover staan we nu.  Eerst gaan de hoofdcommissarissen een gedragscode bepalen en opleggen aan de jonge wilde brassen die zelf de maatschappij gingen bijsturen. 

Staat u mij toe hier heel cynisch over te worden ?  En ben ik de enige ? O ja, hier is een bruggetje :
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2937546/_Normen-_en_waardencode_politie__.html?p=5,1

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 79 keren



Nog 79 middelvingers hebben wij tot 23 maart 2008 (en wat we daarna aanbieden, zullen we even in het ongewisse laten, maar zeker géén applaus).  Guynokkio en collaborateurs, een archi-slechte dag vol vervelende momenten toegewenst door uw grote supporters.

De middelvinger

(Dit is een bescheiden middelvingertje uit de linksige Wikipedia)


03-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.74-jarige ouwe gek intimideert jongeren



Wij doen bij Angeltjes niet veel Duits, omdat de taal ons niet  ligt en omdat de Duitsers tijdens de oorlog zelf al genoeg gedaan hebben. En Merkel is nu eenmaal geen juffrouw Ellen. 

Zo, we hebben weer wat vrienden bijgemaakt.

Duitsland is samen met Groot-Brittannië een uitermate politiek-correct land. In de EU doen zij om ter langste   open grenzen.  Als een Duitser tegen je aanloopt en je zegt  :" Hallo, sind Sie Nazi gewesen ?", dan is het standaardantwoord : "Nein, mein Herr, aber ich bitte um Verzeihung".  Ze verontschuldigen zich nog steeds voor het regime van Dolf en zijn kornuiten en de gemiddelde wereldburger verwacht dat ook.   Over de Turken moeten ze niet zeuren de Duitsers want die zijn tweemaal hun bondgenoten geweest tijdens de wereldoorlogen en tweemaal mee ten onder gegaan.

Alleszins zitten ze met lààààdingen Turken  binnen hun grenzen aangevuld door  allerlei Balkanheren en  -dames die het grauwe Teutoonse leven kleuren en opvrolijken.  Soms is er  een probleempje, zoals op dit filmpje te zien valt  (verwittiging voor de gevoelige kijkers/lezers, het gaat over een oude man van 74 die aangepakt wordt in de metro door enkele "hangjongeren" die hij verzocht had niet te roken) : http://www.youtube.com/watch?v=5Xp0sYaIJS0

Dat was een grote fout van der Alte. Hij had tegen die jongens ook beter gezegd : "Verzeihung".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben wij soms te véél lezers ???


Sedert we aan deze tweede blog begonnen zijn op 1 december 2007 halen wij een gemiddeld aantal lezers van zowat 1400 per dag.  Daar zitten natuurlijk een aantal nieuwsgierigen bij die zich enkele malen aandienen.  Per etmaal (periode van 24 uur) tellen wij gemiddeld 650 unieke bezoekers, dat wil zeggen, de IP nummers worden slechts éénmaal geregistreerd in die periode.

Het Seniorennet houdt dat allemaal zorgvuldig bij en onze statistieken kan u inzien.    Enkelen onder u vroegen het al, waarom Angeltjes die op 30.11.07 in de top 100 van het Seniorennet op de derde plaats stonden , sedertdien niet meer opgenomen worden in de rangschikking.  De webmaster is al verschillende weken met vakantie, wordt ons verzekerd en zonder hem gebeurt er niets.   Ik vrees dat men verveeld zit met ons en het niet durft zeggen.

Aangezien alles hier gratis is, moeten we ons neerleggen bij deze situatie.  Maar we komen er nog zeker op terug op 13 januari aanstaande, dan zijn we net 1 jaar bezig en we zullen  boven de 350.000 bezoekers op jaarbasis eindigen.  

Ook onze commentaren  zullen enigszins  aangepast worden  en in overeenstemming gebracht met de nieuwe stroming in het prachtland B. Als voorproefje brengen we u uit het onvolprezen Nieuwsblad volgend sensationeel koekendozennieuws :

Prins Filip en prinses Mathilde hebben een nieuwjaarsboodschap verspreid. Het prinsenpaar wenst de bevolking het allerbeste voor 2008 en deelt enkele foto's van hun huiselijk geluk.

'Bij de start van dit nieuwe jaar, willen we nog even naar 2007 terugblikken, om dan de steven te wenden naar wat voor ons ligt. We doen dit graag door enkele foto's met u te delen van wat ons bijzonder dierbaar is: ons gezin, onze kinderen.'

'We zijn zeer dankbaar dat we het voorbije jaar bij meer dan driehonderd gelegenheden, bij ons thuis, overal in het land, en tijdens zendingen in het buitenland, de kans hadden zoveel mensen te ontmoeten, hun enthousiasme en inzet te ervaren, vol belangstelling naar hun expertise te kunnen luisteren, hen te mogen aanmoedigen, en oprechte waardering te kunnen tonen voor wat ze dagelijks doen.'

'Daarnaast lieten de vele rechtstreekse contacten met meer kwetsbaren en diegenen die er zorg voor dragen, een diepe indruk op ons na. Honderden heel bijzondere mensen hebben we aldus ontmoet, of beter leren kennen. Telkens mochten we ervaren welk een schat aan potentieel in ons land aanwezig is in alle geledingen van de samenleving. Bij de voorbereiding en de uitvoering van al deze contacten en dit zeer intensief programma, konden we rekenen op een team van bekwame en toegewijde medewerkers, en op de professionele steun van zo vele landgenoten. We kunnen er alleen maar opnieuw onze grote dankbaarheid voor betuigen.'

'Voor 2008 kijken we uiteraard met heel het gezin bijzonder uit naar de geboorte van ons vierde kindje in de lente. In onze respectieve functies zullen we ons, zoals de voorbije jaren, blijvend inzetten ten dienste van het land en ten gunste van onze landgenoten. Hun waardering en erkentelijkheid moedigen ons elke dag opnieuw weer aan.Veel geluk van ons beiden voor het nieuwe jaar!'

Juffrouw Ellen

Tot onze diepe spijt hebben we de foto's onderweg naar de redactie verloren.  Als iemand ze vindt : u mag ze hebben ! 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golgotha & Gezond verstand - Gerolf Gannemans

U zal mij willen toestaan dat ik u nogmaals een Gelukkig Nieuwjaar toewens. Een jaar 2008 met niets dan mooie en zoete, wijsheiddragende en warme gebeurtenissen.

 

Politiek lijkt het in het Belgisch koninkrijk een interessant, minstens een plezant jaar te zullen gaan worden. Of het politiek gesproken een kanteljaar wordt, is anderzijds alles behalve zeker. Vorig jaar 2007 was geen kanteljaar, want er is helemaal niets gekanteld. Al zag het er een tijdje naar uit: uiteindelijk - letterlijk op het eind - gebeurde er niets. Tenzij… Het establishment kroop weer overeind en iedereen werd woordloos en kritiekloos minister, zoals voorzien. Zonder meer. Immers, al lijkt de huidige toestand niet echt houdbaar, toch bestaat er een reëel gevaar dat er serieuze pogingen zullen worden ondernomen om alles bij het oude te laten. Dat wil zeggen: geen staatshervorming of meer van dat politiek oproer zal nog de ministeriële carrières van Leterme, Van Deurzen, De Crem en Vervotte komen verstoren. 

 

In dat verband heb ik genoten van het interview van Karel De Gucht in wat nog steeds een beetje de huiskrant van de VLD-top is, De Morgen. De Gucht zei tenminste iets. Want van de CD&V-ers kon men de afgelopen dagen enkel stilte, of routineuze ministeriële optredens, of holle gemeenplaatsen vernemen. Van de CD&V kon je nauwelijks méér horen dan dat De Crem meteen aan een Flahaut-achtige wereldreis langsheen onze her en der gestationeerde militairen begonnen was. Maar over de politieke toestand kon men niks nieuws vernemen, tenzij via dus Karel De Gucht…. 

 

En het heeft pijn gedaan, want Bart De Wever kroop meteen in zijn pen om moord en brand te schreeuwen over dat interview. Eerlijk gezegd: het wordt tijd dat Bart De Wever wakker schiet, want De Gucht, hij draaide het mes – zoals hij wel meer doet – dubbel en dik rond in de gapende CD&V-N-VA wonde… 

 

Die wonde is het feit dat van de twee CD&V’s die het afgelopen jaar te zien zijn geweest, de staatsbehoudende CD&V het heft opnieuw in handen heeft genomen. Geheel in de sporen, in het profiel en in de traditie van de pas nog overleden Frank Swaelen. De CD&V is in een regering gestapt zonder (zelfs nog maar vage garanties op een) staatshervorming en that’s it. De N-VA stond er bij en ze keek er naar. De Wever werd gestrikt. Van zijn mooie strategische plannen blijft niets anders over dan de schrale keuze tussen zijn politieke Golgotha of een kartel met Jean-Marie Dedecker. Tenzij een mirakel geschiedt. Maar wie gelooft daarin ? Alleszins niet zijn eigen minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht, waarmee hij zes maanden lang officieel de Vlaamse leeuw heeft staan over en weer zwaaien aan de onderhandelingstafels. Want wat zegt die nu over de huidige toestand ?

Citaat: “Denk je nu echt dat die Walen met de daver op het lijf zitten, ervan overtuigd zijn dat ze nu tegen Pasen een grote staatshervorming moeten maken ? Allez nu, ik geloof daar niets van. (…) Voor Wallonië betekent dat dus minder inkomsten. Ze zullen zich haasten, ze gaan dat niet doen.” 

 

Bijzonder pijnlijk voor De Wever zal ook wel volgende synthese zijn geweest: “Binnen drie maanden heb je misschien wel iets, misschien zelfs iets waarvan je kunt beweren dat het groot is. Als je een kleine staatshervorming mooi inpakt, eerst met veel piepschuim, dan met voldoende lagen geschenkpapier en nog een paar mooie strikken errond… Misschien gelooft je achterban je dan wel als je zegt dat het een grote staatshervorming is. “ 

Geef toe. Het getuigt van het feit dat De Gucht een echte populist is, want hij zegt precies wat het volk denkt. Namelijk dat er nu niks meer in huis zal komen van alle mooie beloften. Natuurlijk blijft De Gucht ook wat hij altijd is geweest: een schampere cynicus. Want het mag inderdaad cynisch genoemd worden dat hij dit zegt terwijl hij pas nog minister is geworden van deze regering met de steun en met de stemmen van de mensen die hij nu uitlacht, inclusief Bart De Wever. Maar in wezen zegt hij dus gewoon wat het volk ziet en denkt over de zaak. De waarheid namelijk. 

 

Voor het overige leren we nog een aantal opmerkelijke dingen uit het interview. 

 

1. De VLD heeft bewijzen in handen dat Milquet de hele tijd lang in rechtstreeks contact stond met Elio Di Rupo en haar teksten door de PS liet schrijven.  

 

2. De Gucht is ook van oordeel dat het land geen grote staatshervorming nodig heeft. De CD&V heeft zichzelf en het land in een situatie gewrongen waarin een staatshervorming politiek noodzakelijk lijkt, maar De Gucht is niet van die noodzaak overtuigd. Hij heeft in die zes maanden onderhandelingen ook nooit iemand ontmoet die hem kon uitleggen hoe die er uit moet zien.

 

3. Uit het interview blijkt ook dat in 2003 de N-VA met De Gucht een akkoord had over een aanpassing van de wet op de partijfinanciering zodat de wettelijk gesproken te kleine N-VA er van zou kunnen profiteren, en zulks met als tegenwaarde dat door diezelfde wetsaanpassing het Vlaams Belang zijn financiering zou moeten verliezen. Deze vuile deal ging niet door, enkel omdat een parlementaire uitputtingsslag met de Vlaams Belang-Kamerfractie te veel tijd in beslag zou dreigen te nemen, zodat de N-VA ondertussen te veel tijd verloor en dus een kartel met de CD&V maakte. Welke ook de precieze rol is van de N-VA in deze: een wuft geurtje walmt op uit deze door De Gucht becommentarieerde episode. 

 

4. De Gucht rekent als eerstelijns getuige ook op een vreselijke manier af met wat hij beschouwt als de mythe van “de radicalisering binnen CD&V zelf, want die was perfect onder controle.”  Alles is uitsluitend veroorzaakt door de toevalligheid van het aantal kamerzetels dat met de N-VA is onderhandeld en die de N-VA noodzakelijk maakten. 

 

5. De Gucht’s opvatting van de Belgische constructie is even primitief als reactionair. Als er geregionaliseerd wordt, zou Vlaanderen erop vooruit kunnen gaan. Maar als Vlaanderen erop vooruit gaat, dan moet je dat geld ergens gaan halen. “Waar dan? In Wallonië of in Brussel? Wie geloof dat ernstig?”  Met andere woorden. De financiële situatie in België is – in ’s mans hoofd - geen zuidwaartse stroom van in Vlaanderen tot stand gebrachte welvaart en of solidariteit, maar is een vaststaand en alomtegenwoordig gegeven waaraan niet te tornen valt. Ook is hij van oordeel dat er een scherp onderscheid is tussen het communautaire en het economische, een uitgangspunt dat de afgelopen maanden hét kenmerk bij uitstek was van al wat ofwel Franstalig ofwel establishment was. (Citaat: “Je kunt je energie maar éénmaal verbruiken en alles wat je in het communautaire stopt, heb je niet meer over voor het economische …”)

Een steviger en ideologisch meer verankerd belgicisme is nauwelijks denkbaar. Dit doet zelfs De Croo hem niet na. Sinds hij Belgisch minister is, blijft er van de Vlaamse VLD-partijvoorzitter niets meer over. Eens zien overigens, hoe een gelijkaardig ziektebeeld ook Leterme en C° in de komende maanden gaat overvallen… 

 

6. Waar hij dan weer wél honderd procent gelijk in heeft is dat De Gucht openlijk de dubbelzinnigheid ontmaskert waarmee de CD&V al die verwarring heeft gecreëerd. Het klopt inderdaad dat de CD&V de hele kiescampagne en ook nadien – vooral ten behoeve van Wallonië – heeft gezegd dat het de bedoeling niet is dat iemand er op achteruit zou gaan. Reeds vroeger heb ik duidelijk gesteld dat zulks onzin is, en ook door Franstalig België terecht als een vorm van hypocrisie wordt beschouwd. 

Laat ik het hier op houden. Ik dank Karel De Gucht voor zijn interview. Laat het een gruwel zijn geweest voor De Wever, die nu in zijn blootje staat. Het was evenwel “eten en drinken” voor iemand die oppositie mag voeren hiertegen. 

 

Vanavond in het nieuws: vogelbeschermers tegen vogelverschrikkers. Ze vragen ten behoeve van de ganzen meer “verdraagzaamheid” van de landbouwers. Verdraagzaamheid. Ik ben altijd blij als de linkerzijde haar begrippen ziet uithollen door steeds extremere toepassingen van de holle principes. Gelijke kansen en verdraagzaamheid voor ganzen. 

Waar is het gezond verstand in Vlaanderen gebleven…. ? 

 

Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke Vlaams-nationale taal : ja !



Volgens Filip Dewinter, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, gaat 2007 de geschiedenis in als het begin van het einde van België. Het valt niet te ontkennen dat het Vlaams Belang een doorslaggevende rol heeft gespeeld in die evolutie: “In iedere onafhankelijkheidsstrijd – kijk naar Tsjechië, Kroatië, enzovoort, is er één partij nodig die radicaler is dan de andere. Ze zet zich daardoor buitenspel aan de onderhandelingstafel, maar heeft wel een zeer grote politieke invloed als stok achter de deur. Als de traditionele partijen niet zo bang waren voor ons, hadden ze de Vlaamse eisen tijdens de coalitiebesprekingen al lang opnieuw verkwanseld.”

Frans Crols, directeur en commentaarschrijver van het zakenblad Trends, vindt de Vlaamse onafhankelijkheid perfect realiseerbaar: “Een onafhankelijk Vlaanderen kan sneller dan het geblokkeerde ex-vaderland een beter beleid ontwikkelen voor zijn economie, fiscaliteit, overleg tussen sociale partners, vergrijzing, enzovoort. De blokkeringen die het ondergaat van Franstalige kant verramsjen de toekomst van 6 miljoen Europeanen, evenveel als de Denen, vijfmaal meer dan de Esten en de Slovenen, vijftienmaal de Maltezers. Geen van die landen cultiveert de identiteitsschaamte waarmee links in Vlaanderen grossiert.” De voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, Eric Defoort, antwoordt op de vraag wat we in 2008 voor België moeten doen: “Helpen om van België een herinnering te maken.” Daar sluiten wij ons graag bij aan.


Deze tussenkomsten zijn weggeplukt op de webstek van Vlaams Belang.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zelfstandige moet hangen + naschrift + BIS



De zelfstandige uitbater van een winkel of een zaak moet hangen.  Godverdoeme, ja !  Eerst leegmelken, wegpesten en dan hangen.  Zelfstandigen zijn gieren, egoïsten, anti-maatschappelijken, a-socialen, liberalen,Vlaams-nationalisten.  Ik was racisten vergeten, want dat zijn ze ook : ze werven veel te weinig gekleurde medemensen  en Nederlandsonkundige vreemdelingen aan en als ze iemand betrappen op diefstal, schenden ze de praaivesie  van de sukkelaar door zijn foto in de winkel op te hangen.  Hangen ?  Zij moeten hangen.

Deze barbaarse gedachte schoot me door het hoofd bij het lezen van een artikel over de inspecties die gebeuren in verband met de sperperiode voor de solden, de koopjes. 

Komt het de staat toe om te bepalen wie op welke datum en in welke omstandigheden een winterverkoop mag organiseren met kortingen ?   Zijn politici plots ideale zelfstandigen die weten hoe die sectoren het best geleid worden ?  De staat wil concurrentievervalsing vermijden ?  Zoals in de Sovjet-Unie vroeger ?  

Dergelijke onderwerpen winden mij vreselijk op.  De staat is nog niet eens in staat om de staat te beheren, wat zouden ze verdraaid afweten van  de dagelijkse detailhandel ?  Het enige dat zij kennen van textiel, zijn de miljardenzware subsidies die verstrekt werden aan enkele grote fabrikanten.  Of die iets lieten terugvloeien is niet geweten maar daarom niet uitgesloten. 

Maar goed, simpele partijpolitieke zielen blazen zich graag op tot belangrijke diksmoelen met de overtuiging dat ze iets betekenen in de maatschappij : de koopjesperiode aan banden leggen.  Naast het afdweilen van de restaurants om te gaan snuiven of niemand een sigaret heeft opgestoken, want dat is ook een mooie roeping.

Maar wat blijkt ?  De honderden inspecteurs die gisteren in alle steden de winkels controleerden of ze niet voor de officiële start kortingen toekenden (holala !) dienen weliswaar hun vaststellingen in maar de GROTE KETENS krijgen nooit een boete.  Het zijn weer eens de als sufferds behandelde kleine zaken die de bon opvliegen en kunnen afdokken.
http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Binnenland/default.asp?art={86D5B0CE-52F3-406E-984D-37C5630CCF02}

Ik word hier zo vreselijk baldadig van, dat ik verdorie volgende keer voor het Vlaams Belang ga stemmen. Wat zegt u ?  Dedecker ?  Is dat die acteur die in Wallonië belg is en hier Vlaming en die per se tot in de omgeving van de keuning wil doordringen ?  Neen, dank u : ik verkies het origineel.

Savat


NASCHRIFT : er zijn enkele mensen die naar de redactie geschreven hebben met enige verontwaardiging zelfs en de vraag voor wie Savat voorheen stemde... Zijn opmerking was natuurlijk humoristisch bedoeld. 

+ BIS

Zo raken onze stukjes ook goed gevuld, precies zoals ons huis : met telkens een aanbouw achteraan. Een keuken, een washok, een rommelhokje, Papa's timmerhok, Mama's knusse naaihoekje, oef,we zittenbij de achterburen.

Stradi verwijst naar de schitterende Nederlandse webstek www.hetvrijevolk.com en op eerste gezicht lijken de verantwoordelijken zich af te zetten tegen de middenstand.  Dat doen ze niet, ze vertolken de mening van het socialistisch geïnspireerde kabinet.  Wij wisten niet dat Het vrije volk eveneens over deze zaak zou schrijven, zoals het ervaren wordt in NL : stel u gerust, het is hetzelfde. Wij kunnen echter onmogelijk alle intressante websteks dagelijks bezoeken.  Dat doen sommigen onder u en dank voor de vele tips die binnenlopen.  We kunnen ook niet op alles antwoorden, waarvoor onze excuses.  Juffrouw Ellen van de Publieke Relaties ziet een beetje scheel van de talrijke aanbiedingen die haar bereiken om zich te laten vlooien en ze kan haar normale job nauwelijks aan.  "Ellen !  Koffie !".

We laten enige plaats voor een volgend aanhangsel.





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreur



Er zou vandaag, donderdag, beslist worden of het terreuralarm al dan niet opgeheven wordt.  Maar gelukkig zijn er de koopjes, om de burgers bezig te houden.

De belgische spionnen zijn van oordeel dat door strikte geheimhouding het gevaar vanzelf zal wijken.  Zij zijn bevreesd volgens De Wael, dat de terroristische vijand zit te azen op informatie van bij de bron.  Daarom horen de burgers niets.

De burgers, beste minister De Wael, moeten niet weten hoeveel agenten er op plaats X staan te loeren of hoeveel agenten zich schuil houden in de tram die door Sint Joost-ten-Node spoort.  De burgers zijn geen debielen, maar zij hebben wel recht op fatsoenlijke inlichtingen, al ware het maar dat zij mee konden uitkijken. En de burgers begrijpen perfect dat jullie niet àlles kunnen zeggen. 

Langs de andere kant, beste minister De Wael, schrijven de betweters van de Morgen/le Matin vandaag in hun CD-gazet dat er van de 103 plaatsen bij de anti-terreupolitie van Brussel slechts 60 functies bezet zijn.  De bazenfuncties  natuurlijk, die zijn ingevuld, maar de mannen van het onderzoek, van de straat, van de tram, die ontbreken.  Dringend is men op zoek naar islamkenners en mensen die vlot Arabisch spreken.  Dat is al lang  dat men naar zulke specialisten op zoek is. Boekhouders worden ook gevraagd, om creatieve circuits op te sporen.  Kunnen die van de VRT niet inspringen ?  Die kennen  wat van het opsmukken van balansen en resultatenrekeningen.

We hebben nog nieuws : Rotterdam is op Nieuwsjaarsnacht ontsnapt aan een flinke aanslag.  Dààr heeft de politie twee Marokkanen en een Soedanees opgepakt die mooie multiculturele ontploffingsplannen hadden in een bepaalde uitgangswijk, wat zeker honderden slachtoffers had opgeleverd.  Goed werk van de politie..
http://www.geenstijl.nl/ (Feestend Rotterdam ontsnapt aan bloedbad)

Als we al die beetjes info  op internet verzameld, aan mekaar knopen, is er weinig reden tot gerustheid.  Onze veiligheid komt eerst, natuurlijk, maar dat hardnekkige zwijgen wekt veel vragen en wrevel op.  En een kleine hint, waarmee jullie natuurlijk geen rekening houden : als er uitleg te geven valt, laat het dan gebeuren door een politicus, wiens houdbaarheidsdatum is overschreden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RK-Moslim overleg



"Als de lente komt, dan stuur ik jou moslims naar 't Vaticaan". 

Dit is een vrolijk aangepast liedje  dat iedereen in de Lage Landen ongetwijfeld kan meeneuriën  met de originele tekst.  Aangezien Jeanine vanmorgen  op soldenkruistocht is, nemen we haar ochtendpogramma over : "Muziekvitamienen tijdens het werk".

Het is juist, Paus Benedictus XVI heeft al enkele malen de moslims beledigd.  "Dat is niet moeilak, dat is gemakkelak".  Die mannen zijn kwaad geboren en hebben een moedercomplex maar komaan Benoît die een stuk in de 80 is, zal een poging ondernemen om de boel aan mekaar te lijmen : "Eens waart gij altijd bij mij, nu loopt gij mij voorbij, alsof ge mij niet kendet". 

De paus had beter geluisterd naar   "Spreken is zilver, zwijgen is goud" maar dat kent hij niet en voor "Over 25 jaar zal ik jou nog steeds beminnen" vreest hij niet meer in aanmerking te komen. 

Met wie de gesprekken zullen verlopen is niet duidelijk maar de kardinalen, nuntiussen en andere hoogwaardigheidsbekleders in het paars, rood, zwart, wit, lila met een groen boordje en een elegant gouden ceintuur, zijn op de hoogte van de ongestructureerde islam en de gevoeligheden.  Behalve bij de katholieken, daar houdt men in het Vaticaan zo min mogelijk rekening mee, want dat is een verdraaid lastige en hypocriete bende.  U vergeeft mij deze boutade, ik heb ze ooit eens genoteerd uit de mond van een pater-jezuïet uit Xaveriuscollege in Borgerhout.  Hij feliciteerde mijn ouders, dat ze mij niet katholiek hadden opgevoed.  "Te Lourdes op de Bergen" kan ik nauwelijks neuriën. 

Maar ik reken wel op de steun van de christelijke kerken om mede het hoofd te bieden aan de oprukkende islam in ons West-Europa en als het Ave Maria van Gounod of van Schubert weerklinkt, of als ik de Spaanse monniken hun oude gregoriaanse liederen hoor aanheffen, ben ik zeer blij dat mijn ouders me wél eerbied hebben bijgebracht voor de religie en hebben leren luisteren naar schoonheid. 

Jeanine komt hopelijk straks terug, want met mij eindigt het altijd zwaar op de hand. Een stukje Bach ? Of hebben jullie liever Mega Mindy of Stan van Samang ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apen vlooien voor seks



Zo luidt de conclusie van een "wetenschapper" die zich jarenlang over het zware probleem gebogen heeft, zich suf gepiekerd en nu beloond wordt door de publicatie van zijn bevindingen in de New Scientist, in de Gazet van Allah en bij de andere gazetten ook, blijkt nu.  Hieronder vindt u de brug naar het artikel.  Zou Desmond Morris, de Britse bioloog die de gedragingen van de mens  met  zijn lichaamstaal  bestudeerde, verbaasd zijn over deze vaststelling ?  Heel vaak greep Morris terug naar de dierenwereld, vooral de mensapen, om onze gedragingen  te verklaren.  Er is nog een hele weg af te leggen bij de mensapen vooraleer deze allemaal politiek-correct zullen omgeschoold zijn.  En al die verschillende rassen ... Zou dit geen mooie uitloop-opdracht zijn voor het Spionnencentrum ?



http://www.gva.be/nieuws/Wetenschap/default.asp?art={D3B61A87-456F-4951-BE23-5B63E936CF54}

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jawel, wij zijn allemaal racisten



We zouden het niet onmiddellijk willen toegeven , maar het is ontegenzeggelijk zo, dat hoe meer de overheid zich inspant om onze identiteit weg te poetsen, onze cultuur weg te duwen met een "ach, ja ..." en de simpelen van geest blij te maken met nepverhalen over hoe mooi de weireld wel is met al die kleuren, hoe meer ze dat allemaal doen, hoe vlijmender onze reacties worden aangescherpt.

We zijn voldoende gelouterd door een leven dat aanving voor WO II om te weten wat we verafschuwen. Wat we nooit meer uit onze ideologische vitrine zullen laten halen en welke povere argumenten vele van onze tegenstrevers hebben in te brengen tegen ons.

Racisten zijn wij natuurlijk niet.  Het is een inhoudloos begrip geworden, een scheldnaam die heen en weer vliegt en die vooral in de mond genomen wordt door een generatie die onwetendheid, godsdienst-fanatisme  en gemakzucht hand in hand laat lopen.

U moet eens enkele minuten tijd maken, als u wil, om dit artikel te lezen in Else4, dat razend knap geschreven is door Simon Rozendaal over het racisme dat in ieder van ons schuilt.

http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/186043/weblogid/35/index.html

Wij leven in een tijd waarin de kloof tussen de burgers en de overheid met de dag groeit.   Waarin grenzen vervagen tot de stippellijnen zoals ze in atlassen worden weergegeven.  Ook een tijd waarin, los van alle overheidspogingen een nieuwsoortige apartheid ontstaat.  Gelukkig is dit ook een tijd waarin wij dankzij internet snel en accuraat onze opvattingen kunnen uitwisselen, informatie toetsen en elke dag  roept iemand wel dat de keizer geen kleren draagt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we met onze "Slechtemorgen, slechtemorgen" ....




                       

 Eentje voor Guynokkio I

Eentje voor Guynokkio II

Eentje voor Guynokkio III


02-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Geen treinstakingen in januari"



Dit staat vandaag 2 januari in de krant : wij hadden eerst gelezen " geen treinen in januari" wat niet abnormaal leek. 

Maar toen lazen we verder, dat de baas van de kleine bond OVS, die vooral treinbestuurdersbelangen behartigt en nota bene niet erkend is, behalve door de directie van de IJzeren Weg (ingewikkeld ?  Neen, belgisch) had gemerkt dat er in januari geen feestdagen meer zijn.  Stakingen vinden enkel plaats om de aangeslotenen toe te laten tijdig bij hun gezinnen te zijn, een uitstekende familiale service van het syndicaat.

De ervaren treinreizigers weten echter dat dergelijke mededelingen verraderlijk zijn : om te beginnen kan het humeur van de baas van OVS plots omslaan (de kleinste heeft koorts, mevrouw is ongesteld, mevrouw is vruchtbaar) en trekt hij onverhoeds aan de noodrem.  Maar ook de socialisten en de katholieken zijn er nog : die hebben al een aantal maanden niets meer ondernomen voor hun leden. En dat wringt.

In principe blijft het echter gelden : tussen 02 januari 08 en 31 januari 08 zullen er treinen rijden.  Als ze tijdig vertrekken en aankomen op de aangekondigde plaats,  zal het een mooie maand worden.



Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling werd geheim gehouden !


Lijst Dedecker heeft potentieel van 21 procent

02/01/2008 15:40

De Wetstraat is in de ban van de verkiezingen van 2009. Die obsessie deed de federale formatie bijna mislukken. Uit een onderzoek dat zes maanden lang werd geheimgehouden, blijkt dat de Vlaamse partijen vooral bang moeten zijn voor één man: Jean-Marie Dedecker. Zijn lijst heeft een potentieel van 21 procent. Mislukken is dus geen optie - niet voor Verhofstadt III of Leterme I, maar evenmin voor de socialisten en Vlaams Belang.

Een maand na de verkiezingen verrichtte het onderzoeksbureau TNS Media/Dimarso een onderzoek naar de stemverschuivingen die zich op 10 juni 2007 hebben voorgedaan. Ze legden de resultaten voor aan CD&V, Open VLD en SP.A. Die partijen drongen aan op een publicatie-embargo tot begin 2008. Dat zou ze de kans geven om de 241 pagina's cijfers en commentaren uitgebreid te bestuderen en er strategische conclusies uit te trekken.

Knack publiceert deze week exclusief de resultaten van dat onderzoek. De belangrijkste vaststelling is dat op 10 juni een kwart van het Vlaamse electoraat (27 procent) van partij is veranderd. De grootste stemmenstroom ging van Vlaams Belang naar Lijst Dedecker (101.000 stemmen), gevolgd door die van Open VLD, SP.A/Spirit en Vlaams Belang naar CD&V/N-VA (respectievelijk 95.000, 91.000 en 60.000 stemmen). 60.000 SP.A/Spirit-kiezers steunden de blauwe coalitiepartner.

Uit de studie en de commentaren van de partijvoorzitters die Knack bijeensprokkelde, komt één prangende kwestie naar voren: 'Wat met Dedecker?' Of in Wetstraatjargon: 'Quid Dedecker?' Lijst Dedecker (LDD) haalde op 10 juni uit het niets 6,2 procent van de stemmen. De partij ging vlotjes over de kiesdrempel, en dat zonder de steun van een kartelpartner of de pers. Indien een maand na 10 juni opnieuw verkiezingen waren gehouden, dan was LDD zelfs uitgekomen op 9,4 procent (+ 3,2 procent). Die stemmen zouden vooral van Vlaams Belang, CD&V/N-VA en SP.A/Spirit komen.

'Wie in Lijst Dedecker een eendagsvlieg vermoedt of verhoopt, zou wel eens bedrogen kunnen uitkomen', schrijft TNS Media/Dimarso. Eén cijfer spookt door de nachtmerries van alle andere Vlaamse partijvoorzitters: Jean-Marie Dedecker heeft slechts 30 procent van zijn potentieel in stemmen omgezet. Meer dan één op de vijf kiezers (21 procent) ziet zich een stem geven aan LDD, en de meesten hebben dat op 10 juni zelfs overwogen. Vooral zelfstandigen, jongeren en stedelingen laten zich bekoren door LDD. Niet alleen Vlaams Belang maar ook alle centrumpartijen moeten op hun hoede zijn, want mogelijk hebben hun kiezers oren naar Dedecker. Zelfs Groen! verloor 10.000 keizers aan LDD.

Jean-Marie Dedecker zelf gelooft niet dat zijn partij nu al een vijfde van het electoraat kan aanspreken. 'Ik geloof niet in peilingen. Die van 8 juni gaf me amper 2 procent', zei hij vorige woensdag in Vandaag op Radio 1. 'De uitbouw van de partij is tot op gemeentelijk niveau goed georganiseerd. We hebben een sterke denktank.'

Dedecker noemt zichzelf 'het geweten van de politiek'. 'Het klinkt misschien pretentieus, maar zonder ons was er al veel eerder een regering geweest. CD&V/N-VA waren bang om toe te geven op de staatshervorming, en Open VLD schuift naar rechts op omdat daar nu een kaper op de kust zit.' Dedecker heeft het profiel van een 'gematigd' politicus in vergelijking met Vlaams Belang, dat vastzit in het cordon sanitaire.

Het Van Rossem-effect vreest Dedecker niet. 'Maar wel het Pim Fortuyn-effect. Ik heb de onderzoeken bekeken. 62 procent van de mensen die voor ons gestemd hebben, heeft op mij gestemd. Als ik zou wegvallen, dan is dat problematisch. In principe heb je vijf tot tien jaar nodig om een partij uit te bouwen met nieuwe kaders en nieuwe mensen. Mocht ik nu wegvallen, dan kom je in een kakofonie terecht zoals de mensen rond Pim Fortuyn.'

(KvdB/JVB)

De Vlaamse partijvoorzitters reageren op de resultaten van de enquête. Dat levert verrassende resultaten op.

* Bart De Wever (N-VA): 'Zowel offensief als defensief naar de rechterkant kijken'

* Etienne Schouppe (CD&V): 'ACW-vleugel naar voren schuiven'

* Mieke Vogels (Groen!): 'We moeten dringend minder elitair worden'

* Frank Vanhecke (Vlaams Belang): 'Stemmen heroveren op LDD wordt moeilijk'

* Caroline Gennez (SP.A): 'We zijn te rationeel geworden'

* Bettina Geysen (Spirit): 'Open VLD ontmaskeren'

* Jean-Marie Dedecker: 'Niet te veel toespitsen op de Vlaams Belang-kiezer, wel op socialisten'

* Bart Somers: 'Lijst Dedecker is probleem voor  Vlaams Belang

(overgenomen met dank uit Knack)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!