Angeltjes
05-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois wordt afgewezen door Brussel



Geert Bourgeois, de olijke Vlaamse minister voor ondermeer toerisme, loopt er bedrukt bij dezer dagen. 

Na zijn duo-presentatie op Radio 2 met de onovertroffen schlagerkoningin Laura Lynn, dacht hij overal met open armen en benen ontvangen te worden. Helaas, oude beschimmelde kaas, Brussel wil van Bourgeois niet weten. 

Vlaanderen telt diverse historische steden : Brugge, Gent, Leuven, Mechelen, Antwerpen en Brussel en voor hen ontwikkelt de Vlaamse dienst voor toerisme een zogenaamde Vlaamse kunststedenactie.  Projectje indienen, centjes ontvangen, toeristjes afhalen. 

Men wil voor de toeristen die het wat minder royaal hebben, wandelingen organiseren waarbij ze begeleid worden door een GPS-systeem en de nodige uitleg krijgen langs een I-pod.  Dat is wel wat anders dan een echte pot.  Wat blijkt nu : Brussel doet niet mee, Brussel vertikt het gecatalogiseerd te worden bij de Vlaamse kunststeden, Brussel stopt de samenwerking, Brussel beantwoordt ook geen brieven meer van Bourgeois. Brussel heeft lak aan Bourgeois, zijn centen en aan Vlaanderen. 

Als het zo zit, is het eenvoudig, dan is er wat meer voor de andere steden.  Neen hoor, Bourgeois zal zelf initiatieven nemen in Brussel. Daarvoor is echter het huidige budget van nog geen € 100.000 per stad te gering.   Er zal een parallel circuit ontstaan voor de toeristen en de vraag is, wie daarbij gebaat is ?  De toerist geenszins en de Vlaamse belastingsbetaler evenmin. In een ijltempo is Brussel zich aan het verwijderen van Vlaanderen. 

Wensen wij nog een hoofdstad waar 85% van de bevolking onze taal weigert te kennen en onze cultuur minacht ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een confederale monarchie ?



De monarchie zal buiten elk gesprek van de staatshervorming blijven, zoveel is duidelijk : de Franstaligen staan stijf van respect als ze de naam van een van de Lakense profiteurs noemen en de Vlaamse politici, hypocriet als steeds, lachen alleen na hun vijfde pint met de symboolmensen.

We hebben intussen in Vlaanderen ondervonden welke macht er uitgaat van een koningshuis, als het er op aankomt de wil van het volk te dwarsbomen.  Guynokkio III is er het levende bewijs van.  Om goed te realiseren wat de monarchie nog te bieden heeft, dit zeer lange maar ongetwijfeld verhelderend en boeiend interview met de onlangs overleden Rudy Bogaerts over het minabele leven van de koninklijken.

Rudy Bogaerts (62), acht jaar lang de privé-leraar van prins Laurent, is overleden. Bogaerts, lange grijze bles boven een verzorgd pak, was geen doorsneeman. Dat zag je meteen als je zijn school betrad, een privéschool in Ukkel waar hij gesjeesde rijkeluiszoontjes met spoedcursussen wiskunde klaarstoomde voor de middenjury.

(Humo 3199, 24 december 2001)

'Op zijn achttiende vroeg hij me wat 'een halve plus een halve' was. Hij wist dat gewoon niet'

 

Gedurende acht jaar heeft hij zich met de opleiding van prins Laurent ingelaten, maar in officiële bio's is daar geen spoor meer van terug te vinden: Rudy Bogaerts, het hoofd van een privé-school in Ukkel, is uit de gratie van het paleis. Voor Laken bestaat hij niet meer. Waarom de verwijdering heeft plaatsgevonden, blijft nogal onduidelijk. Bogaerts beweert dat hij in zijn werk is 'gesaboteerd': het zag ernaar uit dat Laurent dankzij zijn begeleiding veearts zou worden en in dat geval dreigde hij zijn oudere broer Filip, die niét over een volwaardig universitair diploma beschikt, over het hoofd te springen. De broers werden de inzet van een ideologische strijd tussen de katholieke en vrijzinnige vleugel van het paleis. En dus ging het van kwaad naar erger met de zo al zwaar beproefde Laurent, die zich van de weeromstuit steeds meer profileerde als Monseigneur Woef, de prins die meer liefde bij dieren dan bij mensen vindt. Bogaerts: 'De koninklijke entourage heeft, bewust of onbewust, prins Laurent én prins Filip kapotgemaakt.'

Woensdagmiddag in Ukkel. Op de school van Bogaerts is het middagpauze: meisjes spelen schaak, jongens staren onder het genot van een sigaret naar een clip van de hormonenstorm genaamd Destiny's Child, en Rudy Bogaerts zit makkelijk achterover aan zijn vrolijk ontregelde bureau, waar de stapels non-fictieboeken, tijdschriften en kranten slag leveren om elke beschikbare vierkante centimeter. Bogaerts heeft twee uur tijd voor een goed gesprek over de intellectuele opvoeding van de prinsen van België.

Enkele uren later zullen vijftig wetenschappers aan de K.U.Leuven protesteren tegen de uitreiking van een eredoctoraat aan prins Filip.RUDY BOGAERTS « Prins Laurent was net geen achttien toen de privé-secretaris van de toenmalige prins Albert, Michel Didisheim, me polste voor een afspraak. Albert had problemen met Laurent, zei hij.»HUMO Waarom kwam Didisheim bij u terecht?

BOGAERTS « Ik had de zonen van Didisheim onder mijn hoede gehad. Dat was een gelukkige samenwerking geweest: ze hadden de examencommissie van de staat met goed gevolg doorstaan. Dankzij onze school hadden ze toch hun diploma van middelbaar onderwijs gehaald. Dit is een beetje speciale school, hè. Wij leren hier in één jaar tijd waar je in het gewone Franstalige onderwijs twee of drie jaar over doet. Jongeren vinden dat prettig. Het is misschien hard werken, maar het gaat wel vooruit.»HUMO Waarom kan het hier zoveel sneller?

BOGAERTS (zucht) « Ik werk al dertig jaar lang vijftien uur per dag, dat heeft me enige ervaring bijgebracht. En: zoals laatst nog bleek uit een studie van de Oeso, het peil van het onderwijs in Brussel en Wallonië is laag. Jongeren doen niks meer op school. Hier zien we dat ze wel nog graag de handen uit de mouwen steken, als het hun iets oplevert. We hebben ons eigen systeem ontwikkeld waarbij leerlingen worden aangezet tot zelfstudie. We werken niet in groepen.»HUMO De leerlingen zitten toch samen in de klas?

BOGAERTS « Juist, maar ze hebben allemaal hun eigen taken.

» We geven ook niet langer dan twintig minuten les ex cathedra. Als je goed oplet, stoppen je hersenen met het verwerken van nieuwe informatie na twintig minuten - dat is bekend.

» We spelen in op de actualiteit. Als in de bioscoop 'Pearl Harbour' loopt, staan wij er de eerste dag met leerlingen die op de film voorbereid zijn. Ze weten waarover het gaat.»HUMO Maar u bent van origine leraar wiskunde, nee?

BOGAERTS « Dat ben ik nog altijd: in de zomer organiseren we hier wiskundekampen. In één week tijd onderwijzen we de wiskunde van één schooljaar - geen probleem. Er komen elk jaar zo'n tweehonderd leerlingen op af.»HUMO Uit de betere Brusselse burgerij?

BOGAERTS « Antwerpen, Doornik, Luik, Charleroi... we hebben studenten uit het hele land. Ook uit Brussel, uiteraard: prins Laurent was bijvoorbeeld van Brussel (lacht).»

Een halve plus een halve

HUMO 'Er zijn problemen met Laurent,' zei Michel Didisheim. Wanneer is het fout met hem gegaan?

BOGAERTS « Vanaf het allereerste begin, weten we nu. Maar Didisheim heeft pas een beroep op me gedaan toen koning Boudewijn had vastgesteld dat zijn twee neven totaal onkundig waren.»HUMO Filip ook?

BOGAERTS « Met Filip was het nog erger gesteld dan met Laurent.»

HUMO In Loppem, waar Filip en Laurent aan de middelbare school zijn begonnen, zeggen de paters: 'Filip was geen uitblinker, maar Laurent haalde echt niet het vereiste niveau.'

BOGAERTS « Met Filip lukte het ook niet. Alleen, hij is dociel, hij doet wat men van hem vraagt. Laurent is niet zo inschikkelijk.

» Hun lagereschooltijd hebben ze allebei in het Brusselse Saint-Michel-college doorgebracht. Daar hebben ze niks geleerd. In het zesde studiejaar konden ze niet schrijven of rekenen, maar iedereen hield er zedig zijn mond over. Voor de school was de aanwezigheid van de prinsen onbetaalbare publiciteit.

» De geschiedenis herhaalt zich intussen: Amedeo, de zoon van Lorenz en Astrid, heeft in het Sint-Jan-Berchmanscollege hetzelfde meegemaakt; hij heeft afgehaakt aan het einde van het derde middelbaar - hij gaat nu ergens in Engeland naar school.

» De jongens hebben geen basis om op terug te vallen. Als je niet met breuken overweg kunt, kun je later ook niet aan scheikunde doen. Je loopt een achterstand op die bijna niet meer goed te maken is.

» In een van zijn eerste lessen hier vroeg Laurent, bijna achttien dus, wat 'een halve plus een halve' is. Hij wist dat niet.»HUMO Laurent en Filip ontberen een basis. Maar zijn het van aanleg verstandige jongens?

BOGAERTS « Van Filip weet je het niet: hij zegt nooit iets (lacht). Laurent is verstandig, ontegensprekelijk. Alleen is met dat verstand onzorgvuldig omgesprongen. Dat is de schuld van al die vleiers, mensen die alles zouden doen om bij de koning in een goed blaadje te staan; zij hebben de werkelijkheid verdraaid om de koning te behagen. Men loog hem voor.

» Laurent heeft me ooit een oud opstel van hem laten zien, iets wat hij in Saint-Michel had gemaakt. Hij had er vijftien op twintig voor gekregen. Ik zeg: 'Laurent, dat was een nul op twintig waard.' Onmiddellijk stapte hij in zijn auto richting die oud-leraar die hem - uiteraard - gelijk gaf. Achteraf legde die man zijn houding uit aan de telefoon: 'Monsieur Bogaerts, on ne buse pas un prince.'

» Door prinsen automatisch een goed cijfer te geven, maak je ze kapot. De jongens hadden dat snel genoeg door: 'Of we er nu voor werken of niet, ons diploma ligt klaar.' Er waren ook te veel mensen die moeilijke schooltaken in hun plaats maakten.»HUMO Hebben ze in Saint-Michel veel huiswerk meegekregen?

BOGAERTS (boos) « In Saint-Michel hebben ze niks gedaan. Dat is de wortel van alle kwaad: het lager onderwijs is de basis.»HUMO Ze zaten met andere kinderen in de klas. Hebben ze hun sociale vaardigheden ontwikkeld?

BOGAERTS « De andere kinderen hadden snel door dat de prinsen niks wisten. Ze benaderden hen met de nodige eerbied, omdat de directie daarop had aangedrongen, maar ze voelden dat het niet klopte. Gepest? Niet in Saint-Michel, nee, dat is later gebeurd.»

 

De Viking-divisie

HUMO Hebben ze in Saint-Michel Nederlands geleerd?

BOGAERTS « Nederlands op zijn Brussels, enfin, een ramp: ze waren Nederlands-onkundig. Maar intussen had de regering wel beslist dat de prinsen van België tweetalig moesten zijn. Een terechte beslissing, daar niet van, maar Filip en Laurent gingen van Saint-Michel naar Loppem, bij Brugge, zonder enige voorbereiding. Net op het moment dat de moderne wiskunde werd geïntroduceerd. Probeer dat maar eens te begrijpen in een vreemde taal.»HUMO Laurent heeft in Loppem eerst een voorbereidend jaar gedaan.

BOGAERTS « Waar dient een voorbereidend jaar toe? Je hebt geen examens, je voert geen klap uit. Oké, op die manier raakte hij gewend aan het Nederlands, maar het bleef problematisch. Des te meer omdat het thuis fout zat. Er was geen gezin meer: vader en moeder waren allebei weg. Ze leidden hun eigen leven.»HUMO Wie voedde de kinderen op?

BOGAERTS « De kinderen werden bij families geplaatst.»HUMO Kwam Laurent tijdens het weekend naar huis?

BOGAERTS « Meestal niet, hij liep daar toch maar in de weg - hij stoorde zijn ouders in hun bezigheden. Ze gebruikten alle mogelijke trucs om hem ginds te houden. Dat hij slechte cijfers had of dat hij te veel lawaai maakte met zijn transistortje. Elke aanleiding was goed. (Graait naar een boek op zijn bureau) Kijk, hier heb je 'Koning en onderkoning' van Gui Polspoel en Pol Van den Driessche, een uitstekend boek over Jacques Van Ypersele de Strihou en bij uitbreiding de hele koninklijke entourage die nog steeds, zonder enige democratische legitimering, allerlei dingen arrangeert over de hoofden van de betrokkenen heen. Het ancien régime, hè: wij weten wat goed is voor een ander. In dit geval betekende het: een kind dat geen gebenedijd woord Nederlands spreekt, moet op school in Brugge.

» Van Ypersele is tweetalig. Hij weet wat voor een impact een verhuizing naar Brugge op zo'n kind heeft.»HUMO Heeft Van Ypersele die beslissing genomen?

BOGAERTS « Hij heeft beslist in samenspraak met anderen: vrijmetselaars, katholieken, Frans- en Nederlandstaligen - elke groep heeft zijn vertegenwoordigers aan het paleis. Het beslissingsproces is delicaat, alle evenwichten moeten worden gerespecteerd.»HUMO Maar wie nam de eindbeslissing over het lot van de prinsen?

BOGAERTS « Koning Boudewijn.»HUMO Niet hun vader, prins Albert?

BOGAERTS « Boudewijn besliste over alles, tot de kleinste details aan toe. Alleen, hij besliste op grond van wat hij te horen kreeg. Boudewijn nam juiste en rechtvaardige beslissingen, maar zijn informatie was niet altijd even betrouwbaar. Men loog hem voor.»HUMO Hebben de prinsen in Loppem examens afgelegd?

BOGAERTS « Filip wel, ja, maar zijn eindverhandeling is door Michel Didisheim gemaakt. Filip deed alsof, hè. Dat accepteerde men. Laurent kon geen komedie spelen. Hij was, waar grote katholieke families kennelijk zo'n behoefte aan hebben: de baarlijke duivel. De zondebok. Laurent had de rol van prins Karel overgenomen.

» Niet omdat hij niet katholiek is, nee, dat heeft er niks mee te maken. Filip is ook niet gelovig. Maar wie in Laken het meeste bidt, krijgt het meeste geld.»HUMO Hoe is Laurent van zijn geloof gevallen?

BOGAERTS « Op een domme manier, als ik dat mag zeggen. Hij vroeg aan père Verhaeghe, de kapelaan van Boudewijn, wat de Kerk over dieren zegt. 'Dieren op zich hebben geen waarde,' zei Verhaeghe. 'In de bijbel staat dat ze te onzer beschikking staan.' Toén heeft Laurent besloten niet meer naar de kerk te gaan.»HUMO Maar het ging niet om het katholicisme, zei u.

BOGAERTS « Laurent liep zijn ouders in de weg, die het druk hadden met hun vriendinnen en aanhouders. Om de haverklap kregen ze telefoontjes van bedienden die meldden dat het niet meer ging met Laurent. Dat was het hele probleem: Laurent betekende last.

» Ik heb ooit aan Boudewijn gezegd: 'Het is geen probleem van Laurent, het gaat niet in dat gezin. Het is namelijk geen gezin.' Boudewijn legde zijn hand op mijn arm en zei: 'Professor Bogaerts, wat u nu ziet is een mirakel in vergelijking met vroeger.'

» Albert en Paola hebben aan de rand van een echtscheiding gestaan, hè. Alles was klaar voor de scheiding.»HUMO Waarom is de procedure stopgezet?

BOGAERTS « Uit godsdienstige overwegingen. Boudewijn besliste over álles. Toen ik in het begin de toestand van Laurent met prins Albert besprak, moest hij als het op beslissen kwam altijd even weg. Bellen met Boudewijn, begreep ik later.

» Later kwam Albert zelfs niet meer in het stuk voor: Boudewijn besliste, punt uit. Voor een jongen is dat behoorlijk verwarrend, kan ik me voorstellen: praten met je vader en weten dat hij eigenlijk niks te zeggen heeft. Een jongen verwacht van zijn vader dat hij knopen doorhakt.»

Het prinsenrapport volgens Rudy Bogaerts, de privé-leraar van Laurent (3)

Sta-in-de-weg

HUMO Hoe was de relatie Boudewijn - Laurent?

BOGAERTS « Boudewijn verwachtte meer van Laurent dan van Filip. Met Filip was het in intellectueel opzicht namelijk nog erger gesteld. Hij is inmiddels een man van veertig die naar honderd landen is gereisd, duizend fabrieken en scholen en havens heeft bezocht, en nog steeds heeft hij niks te zeggen.

» Het probleem is de verstikkende druk van de entourage. Die blokkeert alles. Telkens als ik aan het eind van een urenlang gesprek met Boudewijn of Albert tot een afspraak was gekomen, werd die 's anderdaags al herroepen: mijn wensen zouden nog wel worden ingewilligd, maar láter. Dat ging om simpele dingen hoor. De aanschaf van een boek of video leidde tot maandenlange discussies.»HUMO De entourage heeft Laurent uiteindelijk ook naar het Pius X-college in Antwerpen gebracht. In Loppem was hij huilend weggelopen.

BOGAERTS « In het holst van de nacht is hij daar met zijn koffertje in de hand te voet naar Brussel vertrokken. De rijkswacht heeft hem aan de rand van de snelweg opgepakt - hij had gewoon de richtingaanwijzers gevolgd. Voor straf heeft zijn moeder hem toen vier dagen lang in de badkamer van het Belvédère opgesloten. Zonder eten. En af en toe gaf ze hem van de riem - ze wilde geen stoorzender in huis.

» Ik kan niet geloven dat mensen ervan dromen prins of prinses te worden. Ik ken de keerzijde van de medaille: je hebt geen vrienden in die wereld, alleen vleiers. Je hebt ook geen normale verhouding met andere mensen: het is adoratie of haat - een middenweg bestaat niet.»HUMO Is Laurent in Antwerpen op haat gestoten?

BOGAERTS « Antwerpen, waar één op de drie kiezers voor het Vlaams Blok stemt, is al langer dan vandaag een bolwerk van het flamingantisme. In Pius X was dat niet anders. Dan moest Laurent voor de klas komen staan en vroeg de leraar: 'Wat is BTW?' Wist Laurent veel. 'BTW is taks die wij betalen voor niksnutten zoals jij en je mooie familie.'

» Laurent werd hard aangepakt, maar hij liet zich niet doen. Hij sloeg terug.»HUMO Letterlijk?

LAURENT « De directie is tussenbeide moeten komen, ja, het dreigde uit de hand te lopen. Wat wilt u? Eerst hadden de leerlingen te horen gekregen dat ze de prins respect verschuldigd waren. Maar algauw bleek dat het lerarenkorps zélf zich weinig aan die regel gelegen liet liggen. Bon, toen heeft de entourage nog een keer ingegrepen. De lobby van het leger vond dat Laurent maar eens naar de kadettenschool moest. Stel u voor: in Pius X zat hij in de afdeling 'economie', het zwakste programma wat wiskunde betreft, drie uur per week. In de kadettenschool werd dat plotseling, zonder enige voorbereiding, veertien uur per week. Wiskunde was daar het allerhoogste goed. Zo'n omschakeling kan niemand aan.

» Laurent snapte er niks van.»HUMO Kwam hij daarvoor uit?

BOGAERTS « Laurent is Laurent. Tegen de leraar scheikunde zei hij (lacht): 'Meneer, u kunt geen les geven.'

» De entourage van Boudewijn heeft, bewust of onbewust, Laurent kapotgemaakt. Men nam de meest idiote beslissingen: veranderen van taal zonder voorbereiding, moderne wiskunde leren in een vreemde taal, overschakelen van een regime van drie uur wiskunde per week naar veertien uur - het moést mislopen, met iedereen.»HUMO Vermoedt u kwaad opzet?

BOGAERTS « De vleiers hadden snel in de gaten dat Laurent een sta-in-de-weg was. Een grap over Laurent kon, over Filip niet. Laurent was de slechterik, hè.»HUMO Is hij zich snel als een rebel gaan gedragen?

BOGAERTS (knikt) « Qua karakter lijkt hij op zijn moeder. Zijn vader is een brave man, betrokken, van goede wil. Paola huldigde het motto: hoe verder Laurent bij me vandaan is, hoe beter.

» Laurent werd gelogeerd bij een man in Woluwe, die Paola omschreef als 'een heilige'. Een indrukwekkende katholieke façade, ja, allesbehalve een heilige. Hij liet graag de as van zijn rookgerief op de broek van Laurent vallen - bij voorkeur in de buurt van de buurt van de genitaliën van de jongen - om het daarna met zijn hand weg te vegen. En 's nachts sloop hij de kamer in om onverhoeds de lakens weg te trekken: 'Masturbeer je niet, jongen?'

» Bon, na dat ene jaar in de kadettenschool is Laurent bij mij uitgekomen. Ik heb hem, in twee jaar tijd, alsnog zijn diploma van de middelbare school bezorgd.»

 

Dierenvriend

HUMO Hoe verliep het eerste contact?

BOGAERTS « Ik herinner me dat ergens aan de muur een kaart van België hing. Ik vertelde hem over zijn voorvader Leopold I die vanuit Engeland naar Calais was gevaren en daarna langs de kust naar De Panne was getrokken.

» 'In welk land ligt Duinkerke?' vroeg ik. - 'Nederland,' antwoordde hij.

» Daar heb ik de koning op aangesproken. 'U had me verteld dat hij op de kadettenschool nul op twintig voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde had, maar zeventien op twintig voor geschiedenis en aardrijkskunde.' - 'Ja,' zei de koning, 'maar de anderen hadden negentien (lacht).'»HUMO Hoe hebt u de grote achterstand van Laurent weggewerkt?

BOGAERTS « Wat wiskunde betreft, ben ik daar niet in geslaagd: hij had te veel gemist. Maar zijn laatste proef voor de examencommissie van de staat zal ik niet licht vergeten: sociale wetenschappen. De verdediging van een dossier over de derde wereld - een dossier dat ik voor hem had geschreven om de eenvoudige reden dat hij dat niet kon. Hij kan dat nu nog niet, trouwens, een zin maken met een werkwoord, een onderwerp, een lijdend voorwerp enzovoort. Maar goed, hij meldde zich met dat dossier bij de twee leraars, vertegenwoordigers van het vrije en officiële onderwijs. 'Heren,' zei Laurent, 'ik wil u een mop vertellen.' - 'Met plezier, Monseigneur,' zeiden de leraars, 'maar zullen we eerst het examen afleggen?' Tien minuten heeft die discussie geduurd: Laurent wilde absoluut eerst zijn mop vertellen. Goed, zeiden de leraars te langen leste: 'Doe wat je niet laten kunt.'

» Het was een mop over de derde wereld, zei de prins. Over keizer Bokassa. Die had net vernomen dat de Amerikanen op de maan waren. 'Verdorie, wij, zwarten, moeten als eersten een raket naar de zon sturen.' - 'Jamaar, meneer de keizer, het is daar veel te warm.' Maar Bokassa was niet van zijn voornemen af te brengen: 'Geen probleem, dan vliegen we wel 's nachts.'

» Die leraars zijn rázend opgestapt. Ze hadden geen zin om hem nog te ondervragen.

» De deliberatie van Laurent heeft twee uur lang geduurd: oude tegen jonge leerkrachten. De ouden vonden dat een prins sowieso recht heeft op een diploma middelbaar onderwijs, de jongeren noemden het een aanfluiting van alles waarvoor de commissie staat. 'Dat komt hier racistische grappen vertellen en wil nog een diploma ook.'

» Maar Laurent kreeg een diploma.»HUMO Hébt u hem iets kunnen bijbrengen?

BOGAERTS « Toch wel.»HUMO U hebt, naar ik verneem, talloze monumenten met hem bezocht.

BOGAERTS « Laurent hechtte alleen belang aan dieren, had ik gemerkt.»HUMO Dat is algemeen bekend: Laurent is een dierenvriend.

BOGAERTS « Dat is hij in het geheel niet. In al die jaren dat hij bij ons thuis over de vloer is gekomen, heeft hij niet één keer onze herdershond gestreeld. Die dierenliefde is een strijdmiddel voor hem.

» Als een kind van vijftien zegt dat hij alleen van dieren houdt, zegt hij eigenlijk dat hij zich eenzaam voelt. Vandaar dat zijn familie ook zo geprikkeld reageerde: 'Láát die dieren.' Dat moet je net tegen Laurent zeggen, hij heeft de dierenliefde uitgebouwd tot zijn wezenskenmerk.»HUMO Maar goed, u hebt die dierenliefde voor didactische doeleinden aangewend, begrijp ik.

BOGAERTS « Welja, ik wist dat er nogal wat standbeelden met honden bestonden. Een twintigtal, vermoedde ik. Het leek me een goed idee ze allemaal eens te bezoeken en het en passant over geschiedenis te hebben. We hebben er uiteindelijk meer dan honderd gezien, náchtenlang ben ik met de prins van straat naar plein getrokken.»

Veertig drama's

HUMO Waarom ging u 's nachts op pad?

BOGAERTS « Ik gaf les overdag. Laurent volgde de lessen in mijn school, maar daar zijn we snel mee opgehouden. Hij kon het niet aan. En: hij was zich te zeer van zijn macht bewust.»HUMO Hoe uitte zich dat?

BOGAERTS « Op een dag ging ik bij een leerlinge op bezoek in het gezelschap van Laurent. Haar moeder vroeg achter haar hand wie ik bij me had. 'Prins Laurent.' - 'Fais-toi sauter,' zei ze tegen haar dochter. Letterlijk, hè: 'Laat je bespringen.' Ouders zijn tot alles bereid om hun kinderen in de nabijheid van de koninklijke familie te manoeuvreren.

» Ik heb in het ziekenhuis nog een meisje bezocht dat lelijk was toegetakeld door Laurent. De moeder zei: 'Laat het maar zo, kindje, zo word je prinses van België.'»HUMO Waarom had Laurent haar geslagen?

BOGAERTS « Laurent heeft altijd een moeilijke verhouding met vrouwen gehad. Toen ik hem voor het eerst onder mijn hoede had, manipuleerden de meisjes hem nog naar hartelust. Ze voelden dat hij zwak was en behoefte aan liefde had - hij was een makkelijke prooi. Ik heb het meegemaakt dat zijn 'vriendinnetje' hem kirrend van de pret opbelde met de mededeling dat ze volop aan het vrijen was met een andere jongen.

» Nu zijn de rollen omgekeerd: de prins weet dat hij zich met vrouwen bijna alles kan permitteren.

» De prinsen hebben jarenlang een gevaarlijk spel met vrouwen gespeeld. De meisjes, meestal afkomstig van de hogere burgerij, droomden van een toekomst als prinses, maar niemand had de moed klaar en duidelijk te zeggen dat ze daarvoor bij gebrek aan blauw bloed, niet in aanmerking kwamen. Dat heeft, mag ik wel zeggen, drama's veroorzaakt. Laurent en Filip namen meisjes mee op vakantie, maar bij hun terugkeer op Zaventem bleek dat de laissez-passer voor eerste klasse niet meer voor de dames gold. Dat was de manier van de entourage om te zeggen dat kandidates niet geschikt waren.

» In plaats van gewoon te zéggen aan welke voorwaarden een kandidate moest voldoen: van adel zijn, katholiek, kleiner van gestalte dan de prins, tweetalig - het profiel van Mathilde, dus, op het tweetalige aspect na dan (lacht).

» Men had een veertigtal drama's kunnen vermijden door te zeggen waar het opstond.

» Misschien zal Laurent een meisje trouwen dat niet van adel is, dat is best mogelijk. Sinds de dood van Boudewijn is hij financieel onafhankelijk. Hoeveel hij heeft geërfd, weet ik niet. Maar als je een Porsche van vijf miljoen frank cash betaalt, héb je wat achter de hand. Zeker als je al een Range Rover, Subaru en Ferrari in de garage hebt staan. Dat hij alsnog een dotatie van elf miljoen frank per jaar heeft gekregen 'omdat hij het nodig had', is een lachertje.»HUMO Hoe was uw persoonlijke relatie met Laurent?

BOGAERTS « Erg goed, in de pers heette het zelfs dat ik te veel invloed op hem had. Tot hij ook van mij ging eisen dat ik hem, net als de vleiers, de hemel zou inprijzen. Dat vertikte ik. Als hij me een 'eigen tekst' over de politieke toestand in Cuba voorlegde, zei ik dat hij 'm niet had geschreven - Laurent kent het begrip 'klassenstrijd' niet - en daar werd hij heel boos om.

» Ik wilde het opgeven, maar mijn vrouw vond dat ik Laurent niet mocht laten vallen. Op een dag nodigde hij me uit voor een lange wandeling in de bossen van Tervuren. Hij moest me zijn visie op de dingen meedelen, zei hij. Conclusie van zijn twee uur lange monoloog: 'Meneer Bogaerts, l' environnement c'est ce qui nous entoure.' Het spijt me, ik hield het niet meer vol lessen te ontvangen van een tiep die misschien wel honderd keer minder wist dan ik. Het was de wereld op zijn kop.

» Ik heb jarenlang de rol van vader voor Laurent vervuld. Op de meest onwaarschijnlijke uren van de dag kwam hij bij mij thuis aanzetten. Om drie uur's nachts, om vijf uur, keitjes tegen mijn raam als ik niet meteen opendeed, telefoons op de meest onmogelijke tijdstippen. Mijn eigen zoons, in volle puberteit, vonden het niet prettig dat ik hen in de steek liet voor Laurent. Maar Albert vond het best. Hij was oprecht bezorgd om zijn zoon, maar hij had door zijn eigen moeilijke jeugd niet de kracht het tij te keren: hij was ook niet naar school geweest, hè. Hij was ook opgevoed door privé-leraars, ver van de dagelijkse realiteit. Dat snapte Laurent niet - hij was ervan overtuigd dat zijn vader hem haatte.»

 

Een half op twintig

HUMO Ging het beter tusssen Filip en zijn vader?

BOGAERTS « Men heeft Filip drie jaar lang aan de koninklijke militaire school laten studeren, waar hij al die tijd een half op twintig scoorde voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Waarom doe je dat? Dat volstaat om iemand kapot te maken. (Zwijgt) Nadat Laurent zijn diploma van het middelbaar onderwijs had gehaald, heb ik Boudewijn geadviseerd hem naar het ICHEC (Institut Catholique des Hautes Etudes Commerciales) te sturen, een school waar de nadruk niet zozeer op wiskunde, maar op talen ligt. Maar nee, Laurent moest weg van huis, op internaat, dát was het uitgangspunt. En een internaat op hoger niveau bestond alleen in de koninklijke militaire school, waar hij - net als Filip - niét deelnam aan het verplichte toelatingsexamen.

» Voor prinsen geldt 'la filière blanche': echte examens leggen ze niet af. Voor een promotie in het leger hoeven ze ook geen proef af te leggen.

» Uiteraard frustreert dat de anderen die wel moeten studeren. Op de koninklijke militaire school lachten ze Laurent in zijn gezicht uit. Hij wist niks van integralen en afgeleiden; hij was voor wiskunde honderd keer zwakker dan de zwakste leerling van de klas.

» Tijdens de les lag hij met zijn hoofd op de bank te slapen. De prins was moe. 's Nachts kon hij de slaap niet vatten, opgedraaid als hij was, ontmoedigd en ontgoocheld in zichzelf; hij besefte dat hij daar niet op zijn plaats was. Maar iedereen hield de schijn op tegenover Boudewijn: 'Het gaat goed, sire.'

» Na één jaar heeft men mij teruggeroepen, het was welletjes geweest. In het Belvédère wonen was nog altijd uitgesloten, en internaten van een soortgelijk niveau waren er niet in België, dus luidde de oplossing: Laurent gaat in het buitenland studeren. Naar de universiteit van Steubenville, Ohio, een universiteit van de charismatische beweging waar hij elke avond, in het gezelschap van zijn medestudenten, onderhouden werd over de zondigheid van het masturberen. Enfin, een oord voor des catholiques de choc.

» Het handige aan Amerikaanse universiteiten is dat ze hun studenten op papers beoordelen. Laurent kon ze voor hem laten schrijven. De Amerikanen maakte dat niet uit: als je het zo dom aanlegt, is je diploma toch niks waard, vinden ze.»HUMO Hebt u zijn papers geschreven?

BOGAERTS « Ik niet, nee, maar aan kandidaat-medewerkers in België had de prins geen gebrek. In de Verenigde Staten zelf was hij verschrikkelijk eenzaam. Een titel maakt daar geen indruk, hè. Prins? They couldn't care less. Meisjes kon hij niet imponeren met zijn titel. Hij voelde zich zo ellendig dat hij maandelijks voor één miljoen frank naar België belde. Enfin, na één jaar stond hij hier terug.

» Op dat moment is Albert buitenspel gezet: Boudewijn bekommerde zich voortaan nog als enige om de opvoeding van Laurent. Laurent kreeg van zijn oom een kamer op het koninklijk paleis.

» Ik stelde voor om hem voor veearts te laten studeren in Louvain-la-Neuve, waar je een opleiding met weinig wiskunde hebt. De koning ging akkoord, de prins was enthousiast. Ik sloot mijn school, waardoor ik een hoop geld verloor. Maar goed, ik deed het voor koning Boudewijn, een man voor wie ik veel respect had: hij leefde als een monnik in zijn paleis. Ik werkte samen met Laurent, dag en nacht, en hij slaagde voor vier van de zeven vakken in de eerste kandidatuur: wijsbegeerte, scheikunde en twee cursussen biologie. Hij had telkens meer dan twaalf op twintig, een enigszins overdreven score - de prins kon op examens zélf kiezen waarover hij werd ondervraagd - maar enfin, hij had toch iets geleerd.

» Mij leek het oké, twee jaar voor een eerste kandidatuur, desnoods werd die studie van hem een tienjarenplan, maar de koninklijke entourage zag het succes van Laurent met lede ogen aan. (Wijst weer naar het boek over Van Ypersele de Strihou) Die man besloot er een stokje voor te steken. Een universitair diploma voor Laurent gaf geen pas. Filip, de eerste troonopvolger, had er weliswaar één van de koninklijke militaire school, maar iedereen wist dat het waardeloos was. Laurent, op dat moment nog de tweede troonopvolger, dreigde Filip over het hoofd te springen.

» De katholieken aan het hof hebben Laurent gesaboteerd. Zijn boetes voor te snel rijden - de afstand Brussel-Brugge legt hij doorgaans in vierentwintig minuten af - lekten uit in de pers, hij kreeg minder geld, hij mocht niet meer met Sabena reizen: er was een systematische boycot. En Laurent, sowieso een kwetsbare jongen, ging er onderdoor. Hij had de innerlijke rust niet meer om te studeren, hij werd volledig door zijn persoonlijke problemen in beslag genomen.»

 

Prinses Wendy

HUMO Woedde de strijd om het koningschap ook onder de kinderen zelf, Filip, Astrid en Laurent?

BOGAERTS « Die hechtten daar geen belang aan, het ging om de mensen rond de prinsen en de prinses. Filip heeft het ooit letterlijk gezegd: 'Je ne serai jamais roi.' Dat meende hij. En hij wordt nooit koning, dat weet iedereen.»HUMO Zozo, en wie gaat Albert dan opvolgen?

BOGAERTS « Er zal geen koninkrijk België meer zijn, meer kan ik daarover niet kwijt.

» Bon, ik ben nog twee jaar lang met Laurent in contact gebleven, maar het had geen zin meer. Als je aan een mirakel werkt, is sabotage nefast.»HUMO Tien jaar geleden is de Salische wet, die de troonsopvolging regelt, aangepast. Intussen is Laurent al de nummer acht. Is hij de tikkende tijdbom onder het koningshuis?

BOGAERTS « Misschien krijgt hij een kind met een meisje dat niet van adel is, ja.»HUMO Misschien heeft hij al zo'n kind?

BOGAERTS « Dat durf ik te betwijfelen. Met Wendy Van Wanten? Ze zou maar al te graag, hè. Ik heb de prins in elk geval duidelijk gemaakt dat dat soort meisjes bereid is op wat voor wijze ook prinses te worden: neem het van mij aan, Laurent zal zijn voorzorgsmaatregelen wel getroffen hebben. Maar een tijdbom? U doelt misschien op het feit dat hij binnenkort tot de loge toetreedt? Dat kan toch geen kwaad? Nee, misschien blijkt binnenkort wel dat hij met honderdveertig kilometer per uur iemand heeft doodgereden op de Waterloose steenweg in Ukkel, maar om uit te groeien tot de doodgraver van het Belgisch koningshuis is hij niet sterk genoeg. Hij is, net als zijn vader, het product van een liefdeloze opvoeding. Misschien moeten we daarover eens diep nadenken: waarom slaagt het koningshuis, dat over alle mogelijke middelen beschikt, er niet in kinderen tot gelukkige en evenwichtige mensen op te voeden?»

Jan Antonissen

(Foto Herman Selleslags


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Moureaux is slimmer dan De Wever !



BRUSSEL 04/01 (BELGA) = Volgens Philippe Moureaux, vicevoorzitter van de PS, zijn de Franstaligen beter af met het aanvaarden van confederalisme, teneinde het separatisme te vermijden. In ruil voor deze toegeving aan de Vlaamse eisen is het nodig om een grendel te installeren, waarbij voor grondwetswijzigingen in de toekomst steeds een drievierdemeerderheid in het parlement nodig is. Dat verklaarde het hoofd van de Brusselse socialisten in een opmerkelijk onderhoud met het tijdschrift Le Vif L'Express.

Moureaux spreekt naar eigen zeggen in eigen naam. Hij beklemtoonde vrijdag dat de Franstaligen belang hebben bij het aanvaarden van "een zeer grondige staatshervorming", zoniet riskeren ze binnen twee à drie jaar met echte Vlaamse separatisten te moeten afrekenen.

Maar volgens Moureaux moet men wel een confederalisme vermijden waarbij gewesten en gemeenschappen quasi onafhankelijke  staten zouden zijn en waarbij het federale België ontdaan zou worden van elke bevoegdheid. De PS'er verklaarde zich wel voorstander van een "confederalisme met toegevoegde waarde voor de Franstaligen, met voordelen verbonden aan nationale solidariteit".
 
Inzake de procedure voor de staatshervorming wil Moureaux dat het
artikel 195 van de Grondwet zou worden herzien, zodat de onderhandelingen tijdens de hele volgende legislatuur kunnen duren. In verband met het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde, meent de
PS'er dat de uitbreiding van de grenzen van Brussel een doelstelling moet worden van de Franstaligen. "In een groot pakket kunnen de Vlamingen zo'n uitbreiding aanvaarden, denk ik".
 
Van hun kant zouden de Franstaligen dan bereid moeten zijn te praten over de sociale zekerheid. Meer bepaald stelt hij voor dat voor de enveloppe van kinderbijslag, de gewesten binnen bepaalde marges (bijvoorbeeld 5 pct) specifieke keuzes moeten kunnen maken, zoals meergeld voor een eerste kind of meer geld voor grote gezinnen./.JLS/VDH/FUL


-------------------------------------------------------------------------------------

We zijn blij dat we in onze vergeetput bijgetreden worden door Moureaux, de wijze man van de PS, burgemeester van het paradijselijke Molenbeek.

Ieder denke wat hij wil en kronkele zoals hij meent het te moeten doen om het land B te hervormen.  De laatste jaren is het idee  "confederalisme" op de voorgrond getreden in de Vlaame Beweging.  In principe zijn het aparte staten die een gezamenlijk project vormen zoals Zwitserland, de Helvetische Confederatie bestaand uit 26  landjes (kantons).  Iets "gelijkaardigs" wil men fabriceren tussen Vlaanderen en Wallonië om aan de vervelende Vlamingen de indruk te geven dat ze het nu wel gehad hebben.  .

Wij zijn separatisten en we hebben steeds het confederalisme afgeweerd, ook al lezen we soms tot ons afgrijzen in de reacties op deze blog bepaalde teksten waaruit blijkt dat de materie ingewikkeld genoeg is om verwarring te zaaien.

Het confederale model gaat nog steeds uit van een overkapping door het land B en u begrijpt waarom.  We gaan het nog eens herhalen : geven de Walen de transfers op ?  Neen toch, wij mogen blijven dokken uit naam van de nationale solidariteit !  Maar de Franstaligen zullen wél deze staatshervorming aangrijpen om Brussel te vergroten en uit te breiden. 

Moureaux zegt het !  Hij vertelt ook dat we moeten overleggen over welke soort confederaal model we spreken.  Moureaux heeft al lang ingeschat dat Bart de Wever een simpele duif is die hij makkelijk kan lokken met wat maïskorrels. Moureaux kwam overeen met de VU en hij ziet duidelijk de parallellen met de N-VA.  Wij ook trouwens.

Ieder denke wat hij wil en ieder kronkele zoals hij wil.  Wij trappen niet in de val van een "confederaal" model waar we enorme toegevingen moeten voor doen.  De Franstaligen blijven onze centen ontvangen en we geven ze nog en passant een aantal randgemeentes.

Laat het nu voor eens en altijd duidelijk gezegd zijn : de Vlaamse onafhankelijkheid zal desnoods verworven worden zonder het land B ; het Vlaamse Parlement zal  in een eerste instantie de legaliteit vertegenwoordigen en zal de gesprekspartner worden van de overzijde om het ingewikkelde boeltje uit mekaar te halen.  De Brusselaars kunnen kiezen wat ze willen, dat is pas democratie.  (Tussen haakjes, de Vlamingen zouden wel gek zijn om een hoofdstad te kiezen die voor 85% bestaat uit mensen die onze taal niet spreken en onze cultuur minachten, stop nu ens met dat masochisme maar dat is een persoonlijke mening.  Laat een van onze mooie historische steden als Bruuge, Gent of Mechelen de hoofdtad van de republiek zijn, Antwerpen blijft de economische motor).

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Jo van Deurzen en zijn voorgangster



Speciaal vor deze mooie en warme lentedag verwennen wij onze lezers, abonnees, waarheidssnoepers en professionele azijnwateraars graag op een heuglijk bericht dat ons bereikte via een moeilijk te ontcijferen e-mail.

Het is een bewerking uit een interview dat het Allerlaatste Nieuws had met de nieuwe minister van justitie Jo van Deurzen en wijzelf hebben nog enige manicure toegepast. Vooreerst een woordje tot zijne excellentie :

- Mijnheer de minister, u staat niet onmiddellijk op onze favorietenlijst maar wij zijn ontzettend opgelucht verlost te zijn op dat precaire departement van de verraderlijke en valse Laurette Onkelinx.  Slechter dan zij kan u het niet doen.  U bent toegetreden tot een regering en heeft veel van uw verkiezingsbeloftes en programma opgegeven.  Laat u nu even zien, dat u als ervaren jurist mits enige fundamentele ingrepen een stuk rechtvaardigheid kan terugbrengen in de maatschappij.  Uw tijd is officieel beperkt, maar u heeft de mogelijkheid om aanzetten te geven.  Als u dat doet, zullen wij het met genoegen rondbazuinen. 

In een vraaggesprek met Jo Vandeurzen van de CD&V beschrijft Luc Van der Kelen in HLN wat de nieuwe "verstrenging" (!!!!!!)  van  de snel-Belgwet zoal betekent. Het is werkelijk verbijsterend om te lezen wat er achter de rug van de gewone Vlaming door dit linkse parlement allemaal wordt uitgevreten. :
 
Alle meerderjarige kinderen van een vreemdeling die Belg werd en in België  woont krijgen automatisch het recht op de Belgische nationaliteit, zonder dat ze nog naar België moeten komen.
Ze zullen alles kunnen regelen vanuit hun eigen land. Ze hoeven verder geen enkele band met België te hebben! . Het volstaat dat ze een ouder hebben die naar België emigreert en zich laat naturaliseren.
Daarna volgt de hele clan in het buitenland:
meerderjarige kinderen, hun kinderen enzovoort.
Na een tijd heb je in alle landen hele kolonies Belgen.
 
"De hele wereld Belg" lijkt wel een devies van de regering, dwars tegen alle Vlaamse partijen in !!
Met nieuwjaar een kaartje sturen volstaat om de "band" aan te tonen tussen de Belg en de kandidaat-Belgen!!!
Indien er twijfel bestaat over die band, die trouwens de enige voorwaarde is (!) om Belg te kunnen worden, MOET HET PARKET NAAR HET LAND VAN DE KANDIDAAT-BELG GAAN OM GINDER DE ZAAK TE GAAN ONDERZOEKEN !!!!!
Onze parketten hebben in België toch weinig of niets te doen.
 
Je moet hier dus nooit geweest zijn, maar je kan wel stemmen en alle rechten van een Belg uitoefenen .
Een betere en snellere methode om de islam te verspreiden werd nog nergens ter wereld uitgevonden, en het zal van België in de kortste keren een islamstaat maken.
 
Een volgens Vandeurzen veel toegepaste "truuk" in België is de volgende:
zwangere vrouwen komen als toerist naar België en bevallen hier.
Ze geven het kind niet aan bij hun ambassade. Volgens de Belgische wetgeving is dat kind dan statenloos, en heeft het dus recht op de Belgische nationaliteit.
Op basis daarvan eist de moeder een  verblijfsvergunning, waarmee ze naar
het OCMW stapt voor een leefloon. Tenslotte kan ze dan, als ze lang genoeg in het land is, zelf de nationaliteit aanvragen.
 
Vandeurzen besluit: "Laurette Onckelinx heeft de aanpassing van de  snel-Belgwet weggemoffeld in een verzamelwet met diverse bepalingen. Zo moet er niet apart over gestemd worden. Haar partij heeft het er namelijk moeilijk mee."
 
Wanneer zullen de ogen van de ongeïnteresseerde, zelfgenoegzame, volgevreten en ongelooflijk domme Vlamingen eindelijk opengaan?
Zich laten hersenspoelen door de linkse VRT en de gesubsidieerde media is uiteraard gemakkelijker dan zelf een kritisch oordeel te vormen over deze (zeker voor onze komende generaties) totaal rampzalige maatregelen .

(met dank aan Wim, die van de moeilijke lay-out en het lettertype nog iets heeft kunnen maken)

Ray


04-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mondje open : lepeltje leugens !



Naar aanleiding van de achtergehouden stemintentie-peiling door de socialisten, liberalen en staatskatholieken, waarbij Lijst Dedecker een flinke sprong voorwaarts maakt, zijn er verschillende uitspraken gevallen.

Laat ons eerst vaststellen, dat het weer eens bevreemdend is, dat de resultaten van een opiniepeiling (besteld in wiens opdracht en betaald door ?) in een soort gemeenschappelijk dictatoriaal besluit van enkelingen achtergehouden worden. Niemand verplicht tot publicatie maar stop met het stiekeme gedoe.  De burgers zijn niet dom, jullie wél.

mata hari french postcard

Liesbeth Mata Hari in afwachting van haar instructies

De regimepers zwijgt zoals steeds !  Liesbeth van Impe, de coryfee van de Morgen, kan bijna niet meer ademen van het jachtig afratelen van het woord democratie maar zij staat als een onwetende Mata Hari met buik en achterwerk te schudden  maar met gesloten mondje, als het regime haar gebaart te zwijgen.

Pfft ... Onze afkeer van dit land neemt toe met de dag.

En dan nu het woord aan een andere voorzitter van een solopartij over deze peiling :

Bart De Wever (N-VA) nuanceert de resultaten van de peiling. "Toen wij in 2003 nog apart opkwamen, hadden wij ook een potentieel van 19 procent, wat niet zo bijster ver ligt van het resultaat van Dedecker nu." Dat LDD 100.000 stemmen van Vlaams Belang afsnoept, vindt hij positief. "Elke stem die niet in de vergeetput komt en operationeel wordt om nuttige dingen mee te doen, is positief

Gelukkig is er in Vlaanderen een voldoende groot aantal kiezers en aanhangers van het Vlaams Belang die duizend keer liever in de vergeetput zitten dan konkelfoezen met de regimepartijen.  De geloofwaardigheid van De Wever bevindt zich vooral ter hoogte van zijn buikje.  De operationele stemmenverzamelaar, de mannelijke Mata Hari.

Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreigende sfeer



Er begint allengs een sfeer van dreiging te ontstaan in dit land en bij de Nederlandse buren.  Evenementen worden geschrapt, grote volktoelopen, zoals de koopjes, worden door de nors zwijgende overheid beschouwd als te mijden locaties.  Ministers die anders heupwiegend op de camera's afstormen, wenden schuchter het hoofd af : "Ik weet van niets".

De dreiging met conflicten en overvallen, burgeroorlogen en opstanden over heel de wereld hebben bijna allemaal te maken met moslims en de islam. U kan mij een racist noemen, maar de feiten zijn eerbiedwaardiger dan de racist. Zelfs de gecontesteerde autowedstrijd Parijs-Dakar vindt geen doorgang wegens bedreigingen door terroristen. Daar kunnen we ons nog iets bij voorstellen.  Wat deden die razende motoren en auto's elk jaar in dat doorarme Mauretanië ?  Thuis lopen veel van de snelle chauffeurs in betogingen voor het milieu en stemmen ze groen-links. 

Op 1 januari plaatsten we hier het leuke gedichtje van Toon Hermans "Ik wou ..."   Vandaag wou ik dat iemand met enig gezag uit de moslimgemeenschap van Brussel of om het even van  waar zou rechtstaan om de huidige dreiging te veroordelen.  Ik zou willen dat die moslim zich solidair verklaart met onze gemeenschap die ook de zijne is. 

Ik wil nog iets.  Voor één keer, heel even en met formele toezegging dat ik onmiddellijk terug mag naar mijn gewone leven  : een politiek-correct advocaat van de multikul zijn, om te voelen of er niets in mijn binnenste knaagt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook terreurdreiging in Nl



Kijk, daar gaan we weer. Gisteren vond er een DSI-actie plaats op een drukke snelweg. Rond de jaarwisseling zijn drie terroristen opgepakt die de Erasmusbrug wilden opblazen. Tijdens oud en nieuw waren er acties met getrokken pistolen. Op Schiphol schijnen opeens veel meer Kmars rond te lopen dan gebruikelijk. Laptops moeten nu geopend getoond worden. Dus natuurlijk is er iets ernstigs de hand, niet zo'n beetje ook. Maar Nederland wordt dom gehouden. Nog steeds geen enkele serieuze melding op de website van de nctb. En iedere instantie ontkent dat er op dit moment een zeer grootschalige anti-terreuroperatie in Nederland gaande is. Goed, als radiostilte helpt om de boel veiliger te maken, dan moet dat maar even. Maar nu loopt de politie ZELF ietsiepietsie risico en is het land opeens te klein. Vandaag liet de advocaat van de Regio Haaglanden namelijk het volgende weten: De staking van dit weekeinde kan beslist niet doorgaan omdat er nu een terreurdreiging is. De kans bestaat dat ambassades dit weekeinde doelwit zijn. goh, en er was toch helemaal geen terreurdreiging... Het begint naar dikke poep te ruiken.
Instant Update: en dan is er natuurlijk nog die geheimzinnige
Learjet van de Amerikaanse luchtmacht die een korte landing op Volkel maakte. Alu hoedjes goed vast? Check dan ook nog even de AWACS die de hele dag over Nederland vloog om opstijgende vliegtuigjes te kunnen spotten...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Filip Dewinter wil debat met Walen


04/01 Dewinter wil debat met Walen aangaan

Filip Dewinter wil het debat aangaan met de Walen. Hij wil door Waalse verenigingen uitgenodigd worden om zijn standpunten over de Vlaamse en Waalse onafhankelijkheid uit de doeken te doen. Dat kondigde hij vrijdag aan op een persconferentie.

Het partijkopstuk hoopt onder meer in Luik, Charleroi en Verviers het debat met de Waalse bevolking te kunnen aangaan. Zo hoopt hij de Walen ervan te kunnen overtuigen dat de opsplitsing van het land voor noord en zuid goed is.

Het Vlaams Belang wil als zweeppartij de druk op de communautaire ketel houden tot maart, het aantreden van de regering-Leterme, en de andere Vlaamse partijen confronteren met hun beloften inzake een staatshervorming, aldus Dewinter

(met dank overgenomen uit Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waakzame Liesbeth



Liesbeth van Impe van le Matin/de Morgen speelt in haar hoofdartikel de getalenteerde rol van koorddanseres : een beetje onafhankelijk praten over heu-heu de dreiging en een beetje heu-heu  onderdanig krimpen voor het geheim-van-het-onderzoek, gelijktijdig de vrienden van de profeet niet voor het heu-heu  hoofd stoten, evenmin de vrienden van de VLD.  Voorwaar, een evenwichtskunstenaaresje, dat best in China de opleiding zou vervolmaken, desnoods in Noord-Korea maar we willen haar niet levenslang missen.

"Voor een deel van de critici geldt alvast: waarover men niet spreken kan, moet men zwijgen. Het onderzoek wordt gevoerd en is geheim. Punt. Wie in het gebrek aan persconferenties waar uitgebreid wordt ingegaan op aanwijzingen, leads en onderzoekssporen, het ultieme bewijs ziet dat er eigenlijk helemaal niets aan de hand is, kraamt onzin uit. Dat betekent echter niet dat we zomaar alles klakkeloos moeten aannemen. Er zijn minstens twee redenen om bijzonder waakzaam te blijven."

Waakzaam blijven doen we omdat de diverse diensten tegen mekaar aan opbod doen en moeizaam samenwerken.  Om de wringerijen tegen te gaan was  een nieuwe overkoepelende dienst opgericht met een man die het niet zo best weet te verkopen op televisie.  Waar we zeker moeten voor uitkijken, is dat dit moment zou misbruikt worden door machtswellustelingen.  Onze koord-ballerina stort dan in verschillende toonaarden het veel verkrachte begrip "democratie" over onze hoofden.  Dat ze daar nooit bij stilgestaan heeft op 11 september 2007 toen in Brussel burgemeester Beulemans zijn ordestrijdkrachten de top van het Vlaams Belang liet afkloppen, is een vergetelheid van het moment.  Op 11 september bedreigden 200 Vlaams-nationalisten de democratie.  Beulemans kronkelt nog van genot als hij er aan terugdenkt.  Maar opgelet : als een moslim-verdachte opgepakt wordt wegens vermeend terrorisme, dan gaat de keel van de verzamelde Morgenredactie open tot een huilkoor. De broodschrijvers van de CD-gazet streven duidelijk naar een op maat gesneden democratie, zeg maar de Morgencratie.

Alleszins hebben we weer wat geleerd dankzij diezelfde Morgen. Als er openlijk gepleit wordt door Dewael e.c. voor geheimhouding dan heeft dit niet zozeer te maken met de beveiliging voor de bevolking, of het alarmeren van wakkere terroristen, maar wél met de onenigheid, de tegenwerking binnen de diensten die zich met die zaken bezighouden.  Dat besluiten wij niet, dat insinueert Van Impe.

Vandaar onze herhaalde vraag om informatie. Wat is er aan de hand ?  Moeten we wachten tot het BOEM doet, of loopt het af met een sisser ?  In dergelijke omstandigheden hebben de burgers recht op een stuk van de waarheid, zonder dat deze de aan gang zijnde acties vertroebelt of de onderzoeken ondermijnt.  Dàt is ook democratie. Angeltjescratie.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchthaven Brussel-Noord (voorheen Deurne)



De actieve Luchthaven Brussel-Noord (voorheen Deurne) kende een flinke toename van de activiteiten.  Er werd minder gevlogen maar  er werden meer passagiers vervoerd.

De Brussel-Noordse luchthaven (voorheen Deurne) zou best model kunnen staan voor de IJzeren Weg van Mijnheer Marc Descheemaecker : minder treinen, meer passagiers. 

Enkele details vindt u hieronder : wij copieerden ze uit Het Nieuwsblad, de krant voor de familie, de krant die ook in het gezinnetje van onze Kroon-Troonprins en zijn charmante gade,  de salontafel siert. 

BRUSSEL NOORD - De luchthaven van Brussel-Noord (voorheen Deurne) heeft in 2007 174.858 passagiers vervoerd. Dat is ruim achttien procent meer dan in 2006 toen er 147.849 passagiers werden vervoerd. Ruim 114.000 passagiers maakten gebruik van de lijnvluchten naar London City en Manchester die uitgevoerd worden door VLM Airlines.

In 2006 waren er 83.554 lijnvluchten vanuit Brussel-Noord (voorheen Deurne). Met een stijging van bijna tien procent blijft het aantal passagiers op de route naar London City jaar na jaar toenemen. Ook de route naar Manchester, die eind oktober 2006 werd opgestart, blijkt een succes. Ook de groei in de zakenluchtvaart zet zich verder door, met een stijging van dertien procent bij het aantal passagiers. Het aantal vliegbewegingen kende een daling met ongeveer zes procent tot 51.589. Dat is vooral te wijten aan de afname van het aantal trainingsvluchten. Het valt te overwegen om Brussel-Noord (voorheen Deurne) te voorzien van drie geluidsnormen zoals Brussel-Capitale-du-monde (voorheen Saventem).

Juffrouw Ellen

PS : U kan ook een Nieuwjaarsbriefje schrijven aan uw NMBS.  Modelbrief vindt u hier :
http://bitsenbytes.wordpress.com/2008/01/02/nieuwjaarsbrief-voor-marc-descheemaecker/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvolgers voor Bush





Reeds in 2005 toen deze foto genomen werd, stond het vast dat geen van deze beide heren president van de VS zou worden in 2008 : vooraan  de republikein Mike Huckabee, achterin glimlachend de democraat Bill Clinton, die zijn beurt achter de rug heeft.  Ook al heeft Huckabee in Iowa de palm gewonnen.  De keuze blijft tussen Hillary en Obama : u zegt het maar.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling voor de domme reizigers



"Eén, twe, drie, een, twee, drie." 

"Ahum Ahum, cchhrrreu."

Het is klaar, denk ik, de micro marcheert.

"Halleu, Halleu,

Vandaag zullen er treinen rijden op het belgische spoorwegennet. U moet maar goed uitkijken en wachten.  Wij weten niet waar al die treinen heenrijden, dat is een zaak van de machinisten.  Die zijn aangesloten bij de bond van de OVS en daar praten wij niet mee.  Spoorkaarten en abonnementen kan u steeds kopen bij ons toegewijde personeel : u mag zelf bepalen hoeveel u ongeveer wil betalen, want er zijn zovele tarieven, dat ons wakkere personeel er gestresseerd van wordt. Einde van de mededeling."

- Kom Louis, het is genoeg geweest voor vandaag.  Hoe zet ge die microfoon uit ?

De Vriend van de Bond voor Fijne Treinreizen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vikings komen terug


Op onze favoriete televisiezender, de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep, afgekort de 0000, wordt vanavond een documentaire vertoond, die wij u warm aanbevelen, "Nieuwe IJstijd".  Afdeling Canvas is de gelukkig geïnspireerde aankoper van deze Frans-Griekse tragedie.  Na de boeiende reeksen over Hitler, zijn honden, zijn reuma, zijn wijven, zijn pruik, zijn piepadem, stort de zender zich op het klimaat om, de schuldige kapitalistische, rechtse, egocentrische Menslappen (wij dus) die hiervoor verantwoordelijk zijn aan het kruis te nagelen.

Een tipje van de sluier kunnen wij lichten, want Mohamed is naar de groentenmarkt en Rachida laat zich dan wel eens gaan, het wufte wijfje.  Het zit zo met die ijstijd. De golfstroom, die ontdekt is door Armand Pien die er nooit kon over zwijgen, evenmin als over de palmbomen aan de Ierse kust, komt over enkele jaren tot stilstand als gevolg van de opwarming van het zeewater. Het water is warm genoeg, de golfstroom gaat op pensioen.  Mààrrr de matigende invloed in Noord-Europa verdwijnt en daar vriezen de stenen uit de grond, barkoud wordt het en dat alles zorgt, luidens de persmap voor "watertekort, voedselproblemen en een grote migratiegolf vanuit Scandinavië en de rest van Noord-Europa." Alstublieft, de weireld zal getuige zijn van de botsing tussen de Vikings en de moslims in het afkoelende Europa.  Op wie zet u in ?

Als er in de toekomst een of ander crimineel akkefietje plaatsgrijpt, kan u niet meer spottend beweren : "Het zullen Zweden geweest zijn, de daders", want dan beledigt u die volksgroep.  Zeg van meetaf aan : "Ik ben verantwoordelijk, ik ben schuldig.  Voor alles".
 

Op wandel in Oslo

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrestatie + levendige discussie



Op een autoweg in Nederland greep gisteren de arrestatie plaats van enkele verdachten.  Gewone hangjongeren of hangouderen, dat weten we niet, alleszins geen blonde Zweden.

Toevallig is  een radioploeg getuige van dit ongebruikelijke oponthoud op de weg en een van de reporters heeft een mobiel waarmee je kan filmen.  U hoort een stuk levendige discussie en ziet inmiddels gescharrel.  Mondigheid, daar komt het op aan :


Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist in Toerkije ?



Al de Toerken zitten bijna in Europa, vandaar dat wij in 2008 nog niet naar de Bosphorus gegaan zijn.

Zijn ze nog oorlog aan het voeren ?  Misschien hebben ze wel verloren en heet het land inmiddels Nieuw-Koerdistan met een andere vlag, een die minder pijn doet aan de ogen, want wij hebben wel enigszins koeienogen, vandaar die verdwaasde uitdrukking.

Maar neen, alles loopt nog gewoon door zoals de Toerkse gazet ons leert.  Beetje vechten, beetje keelsnijden, beetje ruziemaken, kortom het leven zoals het is.  Maar die Koerden schijnen het wel te menen :

Vehicles burn after an explosion in Diyarbakir, south eastern Turkey, Thursday, Jan. 3, 2008. A car bomb exploded in the Kurdish-dominated southeastern city of Diyarbakir on Thursday, wounding at least 20 people, including some military personnel, news reports said.

Als u met het pijltje over de foto drentelt, verschijnt een tekst met uitleg.  Dit is een terroristen-aanval in Oost-Toerkije waarbij 5 doden vielen en 68 gewonden.  De verantwoordelijken zouden PKK-ers zijn.  Gelukkig behoort Toerkije niet tot de EU, anders moesten we solidair zijn en misschien mee op jacht in de koude bergen.  Onder het commando van  onze nieuwe minister van Oorlog, Pieter de Rem, de burgemeester van Aalter en moreel ondersteund door Napoleon, de burgemeester van Berlare.

Als burgemeesters makkelijk minister worden, scheelt er iets met de democratie, maar niemand trekt zich dat aan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit mijn geboortejaar



MEGAFOON


In Brussel worden de verkeersagenten uitgerust met een megafoon, om zich tot de massa te kunnen richten.  Verkeersagenten drogen een witte helm/kepie, de gewone agenten hadden een zwart hoofddeksel. De megafoon is vlug verdwenen uit het straatbeeld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schiet lekker op met het verval !



Wij komen in het stadium van onze beschaving dat openbare ordehandhavers niet meer beseffen, dat zij een voorbeeldfunctie bezetten in de gemeenschap. 

Een politie-agent moet geen brave Hendrik zijn, en als hij een stap in de wereld zet na zijn diensturen (liefst zonder zijn flodderuniform) dan is die mens vrij om zich te ontspannen zoals hij het plezierig vindt.  We zijn klaarblijkelijk zo ver, dat er heel wat jongeren politie-agent worden van acht uur tot zeventien uur en daarbuiten van oordeel zijn dat ze het beest kunnen uithangen.  Ruw gedrag, dronken over straat laveren, drugs gebruiken in het openbaar, na het werk moet dat allemaal kunnen. Alleen wordt makkelijkheidshalve over het hoofd gezien dat een politie-agent geen doorsnee-ambtenaar is.

De overheid die de zo even genoemde gebruiken (zuipen, slikken, spuiten) in de hand heeft gewerkt en meer dan oogluikend toelaat, meent te moeten ingrijpen en legt een gedragscode op aan haar ordehandhavers.  De overheid zal vertellen hoe die mensen zich moeten gedragen.  Wat kan,  wat kan niet.  De volgende stap is vanzelfsprekend (over een niet zo lange tijd) dat de overheid aan ons allemaal gaat opleggen hoe wij ons moeten gedragen.  We hebben al geruime tijd een gedachtepolitie die de burgers controleert of zij geen woord verkeerd uitspreken of schrijven over muzelmannen of vreemdelingen. Binnenkort volgen andere gedragsregels om ons te vormen tot de perfecte nuttige idioten van de vervallen beschaving die nu een dictatuur is.

Het onderwijs staat momenteel op een ergerlijk laag niveau omdat het tot in de kelder genivelleerd wordt zodat de vreemden zouden kunnen volgen.  Die hebben trouwens lak aan ons onderwijs. Ze willen eigen scholen, met gegarandeerde fijne islam-omgangsvormen, de geschiedenis en biologie uit de koran en wijven dienen voor in de keuken of in bed.  

Op school waar een groot stuk van het sociale verkeer automatisch zou moeten aangeleerd worden, valt er alleen treurnis te rapen op dat gebied.  Ouders die zelf geen briljante opvoeding hebben gekregen,wat kunnen die doorgeven  aan hun kinderen ? 

Zover staan we nu.  Eerst gaan de hoofdcommissarissen een gedragscode bepalen en opleggen aan de jonge wilde brassen die zelf de maatschappij gingen bijsturen. 

Staat u mij toe hier heel cynisch over te worden ?  En ben ik de enige ? O ja, hier is een bruggetje :
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2937546/_Normen-_en_waardencode_politie__.html?p=5,1

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 79 keren



Nog 79 middelvingers hebben wij tot 23 maart 2008 (en wat we daarna aanbieden, zullen we even in het ongewisse laten, maar zeker géén applaus).  Guynokkio en collaborateurs, een archi-slechte dag vol vervelende momenten toegewenst door uw grote supporters.

De middelvinger

(Dit is een bescheiden middelvingertje uit de linksige Wikipedia)


03-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.74-jarige ouwe gek intimideert jongeren



Wij doen bij Angeltjes niet veel Duits, omdat de taal ons niet  ligt en omdat de Duitsers tijdens de oorlog zelf al genoeg gedaan hebben. En Merkel is nu eenmaal geen juffrouw Ellen. 

Zo, we hebben weer wat vrienden bijgemaakt.

Duitsland is samen met Groot-Brittannië een uitermate politiek-correct land. In de EU doen zij om ter langste   open grenzen.  Als een Duitser tegen je aanloopt en je zegt  :" Hallo, sind Sie Nazi gewesen ?", dan is het standaardantwoord : "Nein, mein Herr, aber ich bitte um Verzeihung".  Ze verontschuldigen zich nog steeds voor het regime van Dolf en zijn kornuiten en de gemiddelde wereldburger verwacht dat ook.   Over de Turken moeten ze niet zeuren de Duitsers want die zijn tweemaal hun bondgenoten geweest tijdens de wereldoorlogen en tweemaal mee ten onder gegaan.

Alleszins zitten ze met lààààdingen Turken  binnen hun grenzen aangevuld door  allerlei Balkanheren en  -dames die het grauwe Teutoonse leven kleuren en opvrolijken.  Soms is er  een probleempje, zoals op dit filmpje te zien valt  (verwittiging voor de gevoelige kijkers/lezers, het gaat over een oude man van 74 die aangepakt wordt in de metro door enkele "hangjongeren" die hij verzocht had niet te roken) : http://www.youtube.com/watch?v=5Xp0sYaIJS0

Dat was een grote fout van der Alte. Hij had tegen die jongens ook beter gezegd : "Verzeihung".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben wij soms te véél lezers ???


Sedert we aan deze tweede blog begonnen zijn op 1 december 2007 halen wij een gemiddeld aantal lezers van zowat 1400 per dag.  Daar zitten natuurlijk een aantal nieuwsgierigen bij die zich enkele malen aandienen.  Per etmaal (periode van 24 uur) tellen wij gemiddeld 650 unieke bezoekers, dat wil zeggen, de IP nummers worden slechts éénmaal geregistreerd in die periode.

Het Seniorennet houdt dat allemaal zorgvuldig bij en onze statistieken kan u inzien.    Enkelen onder u vroegen het al, waarom Angeltjes die op 30.11.07 in de top 100 van het Seniorennet op de derde plaats stonden , sedertdien niet meer opgenomen worden in de rangschikking.  De webmaster is al verschillende weken met vakantie, wordt ons verzekerd en zonder hem gebeurt er niets.   Ik vrees dat men verveeld zit met ons en het niet durft zeggen.

Aangezien alles hier gratis is, moeten we ons neerleggen bij deze situatie.  Maar we komen er nog zeker op terug op 13 januari aanstaande, dan zijn we net 1 jaar bezig en we zullen  boven de 350.000 bezoekers op jaarbasis eindigen.  

Ook onze commentaren  zullen enigszins  aangepast worden  en in overeenstemming gebracht met de nieuwe stroming in het prachtland B. Als voorproefje brengen we u uit het onvolprezen Nieuwsblad volgend sensationeel koekendozennieuws :

Prins Filip en prinses Mathilde hebben een nieuwjaarsboodschap verspreid. Het prinsenpaar wenst de bevolking het allerbeste voor 2008 en deelt enkele foto's van hun huiselijk geluk.

'Bij de start van dit nieuwe jaar, willen we nog even naar 2007 terugblikken, om dan de steven te wenden naar wat voor ons ligt. We doen dit graag door enkele foto's met u te delen van wat ons bijzonder dierbaar is: ons gezin, onze kinderen.'

'We zijn zeer dankbaar dat we het voorbije jaar bij meer dan driehonderd gelegenheden, bij ons thuis, overal in het land, en tijdens zendingen in het buitenland, de kans hadden zoveel mensen te ontmoeten, hun enthousiasme en inzet te ervaren, vol belangstelling naar hun expertise te kunnen luisteren, hen te mogen aanmoedigen, en oprechte waardering te kunnen tonen voor wat ze dagelijks doen.'

'Daarnaast lieten de vele rechtstreekse contacten met meer kwetsbaren en diegenen die er zorg voor dragen, een diepe indruk op ons na. Honderden heel bijzondere mensen hebben we aldus ontmoet, of beter leren kennen. Telkens mochten we ervaren welk een schat aan potentieel in ons land aanwezig is in alle geledingen van de samenleving. Bij de voorbereiding en de uitvoering van al deze contacten en dit zeer intensief programma, konden we rekenen op een team van bekwame en toegewijde medewerkers, en op de professionele steun van zo vele landgenoten. We kunnen er alleen maar opnieuw onze grote dankbaarheid voor betuigen.'

'Voor 2008 kijken we uiteraard met heel het gezin bijzonder uit naar de geboorte van ons vierde kindje in de lente. In onze respectieve functies zullen we ons, zoals de voorbije jaren, blijvend inzetten ten dienste van het land en ten gunste van onze landgenoten. Hun waardering en erkentelijkheid moedigen ons elke dag opnieuw weer aan.Veel geluk van ons beiden voor het nieuwe jaar!'

Juffrouw Ellen

Tot onze diepe spijt hebben we de foto's onderweg naar de redactie verloren.  Als iemand ze vindt : u mag ze hebben ! 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!